donderdag 16 mei 2024

Eindelijk af!

Zo, poeh, hehe, mijn sjaal is af. Het was nogal een klusje. Het inbreien was heel leuk om te doen. Het doorknippen was natuurlijk spannend en de rand er omheen breien duurde vooral errug lang.

Die rand, dat was wel een dingetje, want je breit hem in één keer helemaal in de rondte. Dus je hebt ontelbaar veel steken op je rondbreipen staan. Ik schroefde zelfs meerdere rondbreidraden aan elkaar om alle steken erop te krijgen. En ik kreeg het ook nog voor elkaar om twee houten breipennen te breken omdat je zoveel moet schuiven met je steken. Dus uiteindelijk een paar metalen exemplaren gekocht, dat ging beter. Maar goed, hij is af en ik ben er blij mee. Heerlijk behaaglijk.


Op de hoeken meerder je een steek aan iedere kant van de middensteek en aan de achterkant minder je dan juist een steek. Zo wordt het vanzelf een mooie hoek.


En de achterkant is eigenlijk ook best mooi met al dat inbreiwerk.

Wol: Aade Long Oü. 1 streng Lavendel en 1 streng Lilac. 
Breinaald 3,5mm. 

Ik had 2 strengen van de achtergrond kleur gekocht, maar had echt precies genoeg aan 1 streng en hield zodoende een hele streng over. Zo wordt je wolvoorraad alleen maar groter in plaats van kleiner :)


Tja, wat zal ik daar eens van maken?

Fijne dag!
Marie-Louise


1 opmerking:

  1. Leuk om weer eens wat van je te lezen. Wat een prachtige sjaal is het geworden!! Maar ik kan me voorstellen dat de rand wel een lastige klus is geweest. Ik zou het wel weten wat ik met die overgebleven streng zou doen: gebruiken als de contrastkleur in de yoke van een trui.

    BeantwoordenVerwijderen