Uitleg sokken breien

Op deze pagina vind je mijn uitleg over het breien van sokken. Ik brei zelf niet zo vaak sokken en vind het dan heel gemakkelijk om deze oude berichten erbij te pakken (met veel foto's om het een beetje duidelijk te maken). Ik hoop dat er veel breisters plezier zullen hebben van deze uitleg.

Wil je ook sokken breien? Hier heb ik de hele uitleg op een rijtje gezet:
Variatie op de grote hiel met ribbelrandje

Veel breiplezier!

4 opmerkingen:

 1. Ik heb het misschien al eens eerder gezegd, maar wat is dit een geweldig patroon! En zo duidelijk uitgelegd! Al vele paren sokken gebreid met jouw beschrijving. Nu een vraagje: ik wil nu sokken breien maat 36. Wat denk je: 56 steken opzetten of 52? (en dan de rest erop aanpassen natuurlijk). Groetjes, Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt heel erg, zie ik nu pas je reactie omdat ik wat probeer aan te passen op deze pagina (schaam, schaam). Maar ik zou gaan voor 56 steken, een beetje afhankelijk van je manier van breien en hoe dik de wol is. Sorry voor de late reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een duidelijke uitleg hoe je sokken moet breien. Nooit gedacht dat het mij zou lukken. Ben nu aan het 3e paar bezig. Heb je ook zo' n duidelijke uitleg voor babysokjes. Heb denk ik genoeg garen over.

  BeantwoordenVerwijderen