vrijdag 25 augustus 2023

Gehaakt ballonhondje

Internet is toch wel een enorm goede inspiratiebron voor allerlei hobby's. Je kan er uren op ronddolen en zoveel leuke dingen tegenkomen. Zo zag ik afgelopen week ergens op instagram een ballonhondje op een tafel staan, je weet wel zo'n inelkaar gefrommeld ding van een lange ballon. Alleen dit hondje was niet van een ballon gemaakt, maar gehaakt van wol. Er stond geen patroon bij helaas, maar na enig zoeken kwam ik een beschrijving tegen op Ravelry. Dus een bolletje wol opgescharreld en haken maar.


Na twee avondjes haken had ik een lange worst op tafel liggen. Die moest ik vervolgen,s net als bij een echte ballon, in allerlei bochten wringen en warempel, er ontstond een ballonhondje.


Hij blijft nog staan ook. Als het nekje wat te slap is kan je dat met een paar steekjes vastzetten, maar bij dit hondje was dat niet nodig. Er komt verder geen naald en draad aan te pas, lekker makkelijk!


Het hondje staat nu ter inspiratie in de winkel. Ik gebruikte net iets meer dan 1 bol Scheepjes Stonewashed en haaknaald nr 3 mm. Het patroon vind je hier: Patroon ballonhond1 opmerking:

  1. Ja, op internet kun je inderdaad uren zoet brengen en tal van ideeën opdoen en dan denk je 'wanneer kan ik dit allemaal maken?'
    En soms ga je meteen met iets aan de slag en kan het niet wachten...
    Wat een leuk hondje heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen