maandag 22 augustus 2022

Sneakersokken (of enkelsokken) breien

Sneakersokjes stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje om te breien. Zeker met dit mooie weer zijn ze handig om te dragen in plaats van een paar langere sokken. Nog beter is natuurlijk helemaal geen sokken dragen, maar dan krijg ik toch snel blaren zodra ik een stukje moet lopen. Kortom, ik zocht een wolletje op en begon te breien. In mijn wolvoorraad (die maar niet kleiner wordt, maar dat terzijde) vond ik een paar bolletjes sokkenwol gemaakt van wol en katoen, prima voor zomersokken leek mij.

Ik gebruikte sokkennaalden 2 mm en zette 60 steken op. Daarna breidde ik 10 rondjes boordsteek (1 recht, 1 averecht) en begon vervolgens direct aan de grote hiel. Je slaat het breien van het beengedeelte dus helemaal over, lekker snel!

Na de grote hiel volgde de kleine hiel en nam ik 16 steken per kant op voor de hielspie. Toen de hielspie ook klaar was breidde ik 55 ronden voor de voet en als laatste volgde de teen. Dit klinkt misschien een beetje kort door de bocht, maar op mijn tabblad "Uitleg sokken breien" staat alles heel uitgebreid beschreven.

Hier zie je goed dat ik alleen een boordje heb gebreid en toen direct aan de hiel ben begonnen.

Ze zijn klaar en passen goed, tijd voor een nieuw projectje!

Fijne dag!
Marie-Louise

3 opmerkingen:

  1. ik heb het 1 keer gedaan vond ze wat afzakken maar denk nu dat daty aan het garen ligt ik vind het wel wat mooi garen heb je er voor gebruikt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het garen vond ik in een kringloopwinkel. Na wat speuren op internet blijkt de Lidl het ooit verkocht te hebben.

      Verwijderen