dinsdag 16 augustus 2022

Fruitvliegjes vangen

Heb je dat ook, staat je mooie oogst te pronken op het aanrecht, krijg je ineens bezoek van een hele wolk fruitvliegjes. Volgens mij vermeerderen ze zich ook nog eens razendsnel op je mooie fruit.

Nu kan je natuurlijk zo'n fancy fruitvliegenvalletje kopen, maar mijn ervaring is dat dat meestal lastig te vullen is en nog lastiger schoon te maken. Ik vang de lievertjes tegenwoordig op een heel eenvoudige manier.

Men neme een leuk eierdopje of ander klein schaaltje. Daarin doe je een klein scheutje azijn (ik neem witte balsamico, maar appelazijn werkt vast ook fantastisch), een klein scheutje water en een floepje afwasmiddel. Dat afwasmiddel is om de oppervlaktespanning van je water te verminderen, waardoor de fruitvliegjes vanzelf zinken.

Je moet dan even je fruit weghalen van het aanrecht en het eierdopje neer zetten op de plek waar zojuist alle fruitvliegjes zijn opgestegen. En dan even wachten......


En ja hoor, voor je het weet zit het eerste fruitvliegje klaar om een duik te nemen in dit heerlijke badje.


En na een uurtje heb je al heel wat fruitvliegjes gevangen. Simpel en effectief. En je hoeft weer niet het zoveelste handige hebbedingetje te bewaren en op te bergen, ook wel fijn.

Fijne dag en succes met vangen!
Marie-Louise

4 opmerkingen:

 1. Geniaal deze ga ik proberen net een eierdop weggegooid die vis ik weer even op ha ha ik hou van zulke dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eierdopjes, wie gebruikt ze nog tegenwoordig, haha.
  Maar ik heb nog wel ergens wat staan, dus ik ga meteen zo'n lekker badje neerzetten voor de vliegjes.
  Dank je wel voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komen je eierdopjes toch nog van pas. Het werkt echt goed. Succes ermee!

   Verwijderen