vrijdag 18 januari 2019

Zelf geknutselde fotostudio en een hondje van vilt

Vanavond onder het eten zat ik weer wat te mopperen over de kwaliteit van de foto's die ik maak. Waarop mijn dochter nuchter zei: "Mam, dan moet je een goed fototoestel kopen en een ronde lamp".
O, dus.... Dat fototoestel duurt nog even vrees ik, maar die ronde ledlamp, die heb ik wel, want mijn loep heeft zo'n ronde (of cirkelvormige) lamp. Ik begon dus wat te denken en rond te lopen, wat nou als ik een doos had ofzo en die loeplamp erop zou kunnen zetten. 

Bij de spullen voor de kringloop stond nog een bak van ikea. Zo eentje van stof en karton. Daar heb ik bovenin een gat geknipt, ter grootte van de loeplamp. De lamp heb ik er bovenop gelegd en aan de achterkant een beetje gesteund op wat boeken. Toen heb ik met wit karton de binnenkant van de doos bekleed. Dat heb ik gewoon vastgezet met een paar speldjes. Nou ja, en dat was dat.

Dit is het resultaat. De lamp brand nu niet, want dan kreeg ik weer zo'n beroerde foto, maar het idee is duidelijk hoop ik.

En zo ziet het er dus uit als ik de lamp aan doe en dan een foto maak. Ik ben niet ontevreden, maar een leuk achtergrondje zou ook mooi zijn. Dit is een beetje wit, zeg maar.

En dit is dan best wel weer heel erg stippelig, dan toch maar liever helemaal wit.

En mocht je dit lieve hondje zelf ook willen maken, dat kan. Het ontwerp is van Allsorts. Het is al een paar jaar stil op haar blog, maar het patroontje staat er nog steeds op.

En ze heeft het ook nog heel mooi gefotografeerd, met een passende achtergrond.

Fijne avond!
Marie-Louise
1 opmerking:

 1. Dat is goed gelukt zeg!!!!
  Sjonge, wat een slim idee is dit.
  Hele mooie foto's!!
  Die stippen zijn juist heel erg grappig vind ik, en kijk eens goed hoe mooi recht die liggen, dat zie je op de voorgrond heel goed.
  Ik heb niet zo'n lamp, helaas 😅.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen