maandag 21 januari 2019

De onbetaalbare volle maan

Dochter en ik gingen zaterdag even winkelen en wij deden ook de Action aan, want dochter zocht een pennenbakje. Eenmaal binnen bij de Action overvalt mij altijd een grote moedeloosheid. De hoeveelheid rotzooi die ze daar verkopen, dezelfde containers die aangespoeld waren bij Ameland en Terschelling worden hier in de winkel leeggekiept in de rekken. Zelfs mijn dochter verzuchtte op een gegeven moment: "Hoeveel potjes en frutsels kan je nodig hebben mam". Blijft er toch iets van mijn opvoeding hangen, hoop ik. Enigszins uit het veld geslagen verlieten we de Action zonder pennenbakje. We verzinnen thuis wel wat met een bakje of potje dat we al hebben.

's Avonds laat bracht ze haar vriendje naar de bus en riep mij daarna. Ik moest echt buiten komen kijken, want de maan en het licht waren zo mooi. Wel koud hoor, maar inderdaad, prachtig bijna mystiek licht door de volle maan en de wolken. Het was ook helemaal niet donker.


Onbetaalbaar, daar kan geen Action tegenop.

Fijne dag!
Marie-Louise

2 opmerkingen:

  1. Een blikje, leuk omhaken, of met spijkerstof bekleden.
    Of een potje of blikje met krijtverf....pennenbakjes kun je echt zó goed zelf maken, en het is veel leuker dat de gekochte rommel😉
    Die maan, ik heb ook ademloos staan kijken afgelopen weekend, mooi hè!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met spijkerstof is misschien wel een goed idee. Ik heb nog wel een oude spijkerbroek liggen. Dat gaan we eens proberen. Dank je.

    BeantwoordenVerwijderen