zaterdag 12 januari 2019

Ditjes en datjes

Tjonge tjonge, zo is het nog kerst en zo zit je alweer bijna halverwege januari. Hoog tijd om weer eens iets te schrijven. Sinds gisteren heb ik eindelijk een nieuwe vaatwasser. Heerlijk! Dat afwassen met de hand vond ik een hoop tijd in beslag nemen. Dus vandaag heb ik fluitend de vaatwasser gevuld.

Verder is het niet zo spannend hier momenteel. In de winkel zijn we druk met balansen en de BTW-aangifte moet ook weer gedaan worden, dus dat vraagt de nodige tijd. Zodoende heb ik maar een heel klein handwerkje weten te produceren de afgelopen maand. Lijkt nergens op, maar ja, soms gaat dat zo.


Dit is alles, een gehaakt vaatdoekje. De bedoeling is dat ik in het midden een paar strepen maak in een andere kleur. En dan nog twee andere vaatdoekjes haken, met verschillende kleuren streepjes, zodat je een leuk stapeltje krijgt. Maar als ik op dit slakkentempo doorga heb ik het waarschijnlijk pas af in maart. Wordt vervolgd.

En buiten lijkt het warempel meer lente dan winter. Het is zo lekker zacht, alleen wel een beetje druilerig.


Kijk nu toch, de eerste sneeuwklokjes bloeien al. Het is een vroege soort. Dit jaar wil ik ze gedeeltelijk uitgraven en wat verder uit elkaar planten, want het worden er steeds meer.

En ook de kipjes zijn weer aan de leg. We hebben er en paar jonge kippen bij, dus er zijn weer eitjes.
Ik kan met bijna niet voorstellen dat het ook nog wel eens heel koud zou kunnen worden. Wat mij betreft rollen we nu zo de lente in, maar misschien is dat iets te optimistisch.

Om toch nog een beetje winters gevoel te creëren dronk de jeugd vanavond warme chocolademelk. Ik maakte de chocomelk op de ouderwetse manier, dus met echte cacao. 


Doe 2 theelepels cacao en 2 a 3 theelepels suiker in een mok. Roer dat met een klein beetje melk of room tot een glad papje. Schenk er dan al roerend hete melk bij. En klaar is het alweer! Lekker met een toef slagroom of met mini-marshmallows.

Ik ga nog maar even zitten haken, dan komen die vaatdoekjes nog eens af.
Fijne avond!
Marie-Louise

9 opmerkingen:

 1. Ik moest lachen om je zin "Dit is alles, een gehaakt vaatdoekje", haha, als je het zo zegt lijkt het inderdaad niks😂.
  Maar het idee is leuk, 3 doekjes en dan een mooi stapeltje hebben.
  Gewoon rustig doorgaan, het komt vanzelf wel weer.
  Die chocomel brengt mij terug naar mij jeugd....mm mm, zo maakte wij het ook altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, en dan niet eens een heel vaatdoekje, maar een halve. Dat schiet niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij zoveel drukte in de winkel is een klein haakwerkje handog voor de spaarzame rustmomenten.
  De natuur weet echt niet hoe ze het heeft in deze winter. Maar wat nog niet is kan nog komen. De wind hoeft alleen maar een beetje te draaien.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zo is het. Toch zal ik wel even moeten slikken vrees ik, als het nog heel koud gaat worden. Afwachten maar wat januari en februari ons zullen brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weet je, we kunnen maar een ding tegelijk, ook al willen we wel eens meer ;) volgens mij ben je echt goed bezig!! Als je het al druk hebt is een klein haakwerkje voldoende, er komt vanzelf weer tijd voor meer handwerken. Groetjes en ik wens je alvast een fijne week, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En al die leuke dingen die je op internet tegenkomt zorgen ervoor dat ik wel van alles zou willen maken, maar dat is natuurlijk niet reëel, dus gewoon tevreden zijn met een klein handwerkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je al sneeuwklokjes hebt gezien zeg! Die heb ik helaas nog niet mogen spotten.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. N.B op het blog Gezin leeft zuinig las ik dat je een winkel runt met je zus en op die manier goed bij je kinderen kunt zijn. Zou je misschien tijd en zin hebben om mee te doen aan de rubriek Thuisblijfmoeders op www.hetmoederfront.com? Als je wilt meedoen mail ik je graag de vragen.

  Ik vind het altijd belangrijk om te laten zien dat fulltime moederen niet zo zwart wit hoeft te zijn, en dat er verschillende vormen zijn om dit te doen.

  Daarom zou jouw verhaal heel welkom zijn.

  groetjes,
  Nicole Orriëns
  nicole@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nicole, het lijkt me leuk om hieraan mee te doen. Ik mailde je al even, maar krijg een foutmelding als ik iets mail naar nicole@gmail.com. Dus dan maar even op deze manier.

   Verwijderen