donderdag 3 januari 2019

Ping Pong en afwassen

Nou, we zijn de feestdagen goed doorgekomen hoor. Tweede kerstdag kregen we familie met twee pubers op bezoek en uit ervaring weet ik dat die pubers ontzettend landerig kunnen worden van zo'n familie-visite waar geen eind aan lijkt te komen. Vroeger kon je ze nog paaien met kleurpotloden of een spelletje op de Nintendo. Dit jaar hadden we grover geschut ingezet en de ping-pong-tafel uit de schuur gehaald. Het ding moest wel even afgestoft worden, maar paste daarna precies achter de bank. Als je niet te wild in het rond ping-pongde kon het allemaal net.


Er werd de hele dag gebruik van gemaakt dus beter kon niet. Ook nu wordt er nog af en toe een wedstrijdje gespeeld, dus hij mag nog even blijven. Als iedereen weer naar school is klap ik de boel wel weer in. En dan gelijk maar even flink stofzuigen, want ik kreeg de hele tijd commentaar als ze het balletje zochten; overal spinnen en spinrag!

Verder heb ik me deze feestdagen ook uitstekend vermaakt met het doen van de vaat. De vaatwasser gaf het namelijk definitief op. Eerst hielp het nog wel een beetje als ik de vaat heel goed voorspoelde, maar nu zat de rode wijn gewoon nog in het glas als ik het weer uit de vaatwasser haalde. Dus ouderwets vaten wassen maar.


En daar ben je dus best wel veel tijd mee kwijt. Iedereen moest de afgelopen dagen van mij verplicht zoveel mogelijk serviesgoed hergebruiken, maar dan nog vond ik het veel werk.

En vandaag kwam de vaatwasmachine-meneer. De vaatwasser was nog wel te repareren waarschijnlijk, maar best duur en hij gaat toch al weer een jaar of 11 mee. Dus twijfel de twijfel, toch maar voor een nieuwe gekozen. Het wordt een hele energiezuinig exemplaar. Dat vind ik dan wel weer leuk.


En nu ziet het er dus zo uit in de keuken. 
De vaatwasser is besteld, dus nog even geduld maar en afwassen met de hand.

Prompt was ook het afwasmiddel al na een paar dagen op, dus ben ik op zoek gegaan op internet naar een receptje om zelf je afwasmiddel te maken. De eerste poging liep op niets uit. Maar vandaag kwam ik een recept tegen van Weg naar de zelfvoorziening. En dat wil ik morgen proberen te maken. Ik ben benieuwd.

Voor nu nog even lekker met een haakwerkje op de bank.
Fijne avond!
Marie-Louise4 opmerkingen:

 1. Die tafeltennistafel bleek dus een schot in de roos!
  Maar zelf afwasmiddel maken? Ik ben ook wel voor zelfvoorzienend zijn, maar Marseille zeep, soda en schoonmaakazijn, lijkt me bij elkaar duurder dan een flesje huismerk afwasmiddel. Bovendien, heb je dat allemaal in huis? (ik niet, maar jij misschien wel hoor).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk heb je daar wel gelijk in. Misschien toch maar gewoon een flesje kopen bij de supermarkt.

   Verwijderen
 2. Soms heb je ineens goeie ideeën, die ping pong tafel, geweldig toch!!
  En zo grappig ook, gewoon hup in de kamer, kan best. Hier werkt dat ook zo, als het maar gezellig is vinden wij een hele hoop goed.
  Alleen dat commentaar......Ik zeg dan altijd "de stofzuiger staat daar, maak het maar even schoon"😂.
  Stoppen ze vanzelf met zeuren, hihi.
  Afwassen met de hand, bleeeeh. Zonde van je tijd en zo niks aan. Hoop dat de nieuwe wasser gauw weer komt.
  Bij Action, afwasmiddel, eigen merk, 59 cent, ik zou maar even heen en weer fietsen😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een rottige timing dat de vaatwasser net stuk ging tijdens de feestdagen. Ik heb dat ook een tijd gehad, en waardeerde hem daarna nog veel meer dan daarvoor.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen