zondag 25 november 2018

Kerststerretjes vouwen

Gisterenavond kregen we ineens zin om iets te freubelen. En dus vouwde ik een grote kerstster en mijn dochter zocht een filmpje op op internet om julestjerne te vouwen. Ken je die mooie kleine kerststerretjes? Ze zijn wel een beetje lastig om te vouwen, maar als je de slag eenmaal te pakken hebt zijn ze erg leuk om te maken en ik vind ze ook heel decoratief. Een tijdje geleden hadden we bij Sostrene Grenes (die hele leuke Scandinavische winkel in Groningen) van die mooie stroken papier gekocht en die kwamen nu goed van pas.

Ik wilde mijn dochter op de foto zetten, maar ze had net gedoucht en een handdoek op haar hoofd, dus ze vond dat ze zo echt niet op de foto kon. Nou ja, haar handen mochten wel, dus hierbij een "actiefoto" zonder hoofd.


De sterretjes zijn heel mooi geworden, die vinden wel een plekje tijdens de kerst. Of we maken er kleine draadjes aan, misschien met een mooi kraaltje erbij, dan kunnen ze zo in de kerstboom.


Een filmpje met uitleg hoe je zo'n sterretje vouwt vind je hier op de site van Sostrene Grene.
Mocht je het zelf willen proberen, neem dan wel stevige stroken papier, van die hele dunne stroken scheuren te snel.Zelf vouwde ik een ster van twee vierkante stukjes papier, maar ik vind het resultaat nog niet naar mijn zin. Ik ga het nog een keer proberen, maar dan met wat rustiger papier. Ik denk dat ik het dan mooier vind. Maar nu is het eerst tijd om wat te gaan koken,  ze hebben alweer honger!

Fijne avond!
Marie-Louise
7 opmerkingen:

 1. Wat mooi, die kleine sterretjes die je dochter maakte! Ik vind jouw ster trouwens ook erg mooi, ik vind hem echt niet te druk of zo. Eet smakelijk, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk die sterretjes, ik ga het ook eens proberen via de zussen Grene. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een heel leuk idee, wel heel mooi papier :)
  Gezellig deze tijd :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vrolijke boel bij olie, met al die glimmende en kleurige sterren.
  Leuke bezigheid, zo samen met je dochter
  En nee.....op de foto als je net onder de douche vandaan komt kan eeeeecht niet😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuke sterren!
  Dat word papier zoeken op zolder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee om zulke mooie sterren te maken, samen met je dochter bezig zijn is ook fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend mooie sterren, alle twee.
  Ga het eens proberen met onze kleindochter, zij houdt erg van knutselen maar is nu nog bezig met surprises maken voor de Sinterklaasviering.

  BeantwoordenVerwijderen