woensdag 28 november 2018

Sokken met ingebreid patroon

Nou, ik was lekker vroeg vandaag. Kind 1 zit al op de bus en kind 2 gaat zo de deur uit en zelf ben ik van schrik ook al helemaal klaar. Heb ik mooi nog even tijd om mijn laatste werkstukje te showen voor de dag weer echt begint.

Twee weken geleden begon ik aan een paar sokken met ingebreid patroon. Het patroon had ik al een heel tijdje op mijn verlanglijstje staan en vind je HIER.


Het was wel een breiwerkje met hindernissen, want halverwege raakte ik een breipen kwijt en denk maar niet dat ik die nog teruggevonden heb. Zeer frustrerend.... Ik had voor het laatste zitten breien in een wachtkamer (mijn moeder moest naar de podoloog). Daar ben ik zelfs nog naartoe gereden om te vragen of ze soms een breipen hadden gevonden. Nee dus. Uiteindelijk heb ik maar nieuwe breipennen gekocht, want het schoot niet echt op. Nu heb ik een heel stel reservepennen en kan nog zeker vier keer een breipen kwijtraken.


Ik heb het patroon wel een beetje aangepast. Je moest namelijk op een gegeven moment gaan minderen en ik dacht dat misschien iets te strak zou worden. Dus ik heb dat gedeelte van het patroon overgeslagen en ben gewoon op mijn eigen sokkenmanier verder gaan breien.


En tot slot nog een foto van de zonsopkomst, prachtig vanochtend. In het echt nog roder dan op de foto. Het leek wel of de bomen in brand stonden.

Fijne dag vandaag!
Marie-Louise7 opmerkingen:

 1. Ik was ook al zo aan het genieten vanmorgen van de opkomende zon! Dat zijn zo van die cadeautjes die je zomaar in je schoot geworpen krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden die sokken en dat heb je snel gedaan!
  Met zo'n patroon daar waag ik me nog niet aan. Wie weet ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook gewoon begonnen met een paar recht toe recht aan sokken en eigenlijk vind ik dat nog steeds heerlijk ontspannen om te doen.

   Verwijderen
 3. Mooie sokken heb je gebreid! En van die zonsopgang heb ik vanmorgen ook zitten genieten (in de trein).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij hebt flink door gebreid. En dan ook nog vertraging door het verliezen van een breipen. De sokken zien er prachtig uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie sokken! Zo’n patroon maakt het wel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen