maandag 19 november 2018

Amaryllisbollen

Dat het eigenlijk al heel snel kerst is realiseerde ik me dit weekend toen ik amaryllisbollen aan het poten was. Op de verpakking stond dat het 8 tot 10 weken duurde voordat de amaryllis bloeit. Ik rekende even uit, pakweg twee maanden vanaf nu, dat is dan half januari. Jammer dus, maar dan is kerst alweer voorbij.Ik hoop nu maar op een voorspoedige groei en zal ze nog wat extra verwennen en bemoedigend toespreken, maar ik vrees dat ik dus te laat ben. Volgend jaar mag ik het wel in de agenda zetten, begin november moeten de amaryllisbollen in de grond, anders geen amaryllisbloemen met kerst.Gelukkig verkopen we in de winkel ook hele mooie nep amaryllissen, die bloeien altijd precies op tijd. De winkel is nu ook helemaal in kerstsfeer.


Sommige mensen vinden dat te vroeg, maar de meeste kerstdecoratie wordt bij ons toch nu al verkocht. Veel wordt ook cadeau gegeven met Sinterklaas, dus ja, het is echt noodzakelijk om nu alles al in de winkel te hebben.


En ik vind het altijd heel gezellig. De sfeer in de winkel is ook gemoedelijk en het was afgelopen zaterdag weer lekker druk.Natuurlijk werden er ook weer cadeautjes achter de toonbank weggemoffeld voor kindertjes die nog in de goedheiligman geloven. Die pakken we dan snel, snel in en worden in een dicht tasje aan de vader of moeder meegegeven, dat maakt deze tijd nog leuker. Nog zo'n twee weken voor Sinterklaas gevierd wordt en dat zullen wel twee drukke weken worden, maar we gaan er zoveel mogelijk van genieten! 

Fijne dag!
Marie-Louise

7 opmerkingen:

 1. Leuk is dat, om cadeautjes te verpakken en in een tasje aan papa of mama mee te geven, kind heeft niets in de gaten maar heeft waarschijnlijk net daarvoor zelf aangewezen wat hij/zij graag zou krijgen van de Sint. Terecht hoor dat jullie alle kerstspulletjes al in de winkel hebben staan, het zijn leuke dingen om cadeau te doen op 5 december. Gebruiken jullie wel Sint inpakpapier?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk bericht om te lezen!!
  Ik zie het helemaal voor me, al die gespannen kindjes en jullie maar stiekem inpakken 😊.
  Wij hebben ook een winkel, vandaag de hele dag al Kerst muziek op de radio....dat vond ik wel Wat vroeg hoor.
  Eerst Sinterklaas, daarna gaat de Kerst erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoorde de kerstmuziek ook al op de radio. Wel heel vroeg hoor, daar ben ik nog niet aan toe inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo herkenbaar van die amaryllisbollen. Ik kocht ze wel eens begin november en toen waren de bloemen met kerst al bijna uitgebloeid. Een ander jaar kocht ik ze eind november, stonden ze er prachtig bij eind januari. Het is ook een beetje geluk hebben of ze op het goede moment bloemen krijgen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist helemaal niet dat je zo'n mooie winkel hebt, wat leuk :)
  Allemaal mooie dingen om je heen. Ik heb niet elk jaar een amaryllisbol maar wel altijd een 'echte' Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen