dinsdag 13 november 2018

Kerstversiering van papier

Misschien vind je het nog een beetje vroeg om nu al over kerst te beginnen, maar mijn ervaring is dat je elk jaar denkt: Is het nu al kerstmis, ik had nog dit willen breien en dat willen maken, maar ik heb er geen tijd meer voor. Dus gisterenavond zat ik een beetje landerig achter de computer en kwam toen ineens prachtig knipwerk tegen op pinterest. Het kost eigenlijk bijna niets, alleen een vel wit papier, wat tijd en geduld. En dan kan je de mooiste dingen maken.


Weet je wat nu zo stom is, deze kerstboom kan ik niet meer terugvinden op internet. Als je op deze link klikt en een beetje naar beneden scrollt kom je wel een soortgelijke kerstboom tegen. 


Je print de tekening twee keer uit op een stevig vel wit papier. En dan is het een kwestie van voorzichtig knippen en snijden en hopen dat je niet uitschiet. Vervolgens leg je de twee papieren bomen op elkaar en naai je de middenlijn vast met je naaimachine. Openvouwen en klaar is je kerstboom! Ik vond het heel leuk om te doen. Het was wel meer werk dan ik dacht en ik kreeg ook best wel kramp in mijn vingers door het stevig vasthouden van mijn mesje. Maar het resultaat vind ik heel leuk. Als je op pinterest kijkt zie je nog veel meer mooie kerstversiering van papier.Ik heb de kerstboom ook opgeslagen als Word-document en heb geprobeerd deze hier in te voegen. Helaas wil dat nog niet lukken, dus ik moet nog maar even verder zoeken op internet of je een word-bestand ook in een blogpost kunt plaatsen.

Fijne dag!
Marie-Louise

8 opmerkingen:

 1. Wat een super leuke kerstboom!
  Ik kom altijd vlak voor kerst in de rode vlekken, omdat ik alle kerstkaarten nog moet maken. Vind jou dus super slim om nu al te beginnen. Denk dat ik ook op zoek ga naar jou voorbeeld. Vind het een super leuk idee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi! die laatste foto met de schaduw op de muur, prachtig :)
  Het is alleen maar slim om op tijd te beginnen, zeker nu we, zoals het wel lijkt, van de zomer in de winter komen. Je kunt je haast niet voorstellen dat het over een paar weken al kerst is. Wauw, dus is het helemaal niet te vroeg. Ik zal je blog aan mijn moeder laten zien, zij vindt het ook heel leuk om met papier bezig te zijn. Groetjes en wederom bedankt voor je inspiratie. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is zeker leuk!!
  Wel veel werk en een gepriegel, maar dat is juist in de avontuurtjes heerlijk om te doen lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kerstboom. Zo maak je van eenvoudig papier mooie kerstversiering.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is die mooi je kerstboom............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, dat ziet er heel mooi uit! Alleen is dat gefriemel aan mij niet besteed. Ennuh, wat mij betreft is het al bijna Kerst :-)

  BeantwoordenVerwijderen