donderdag 23 november 2017

Zuinigheid met vlijt

Ik ben altijd erg van de recycle oftewel hergebruik. Ik gebruik broodzakken opnieuw om dingen even in te verpakken in de koelkast en met de papieren servetten van het kerstdiner veeg ik allerlei vieze dingen schoon. Dat soort dingen dus. Sommige mensen zeggen dan, ja wat maakt dat nou uit, dat ene zakje of servetje. Maar dan zeg ik altijd: "Als 1 miljoen Nederlanders vandaag 1 zakje hergebruikt scheelt dat weer 1 miljoen zakjes". Kortom, alle kleine beetjes helpen dus wel. Het is natuurlijk ook een soort ingebakken zuinigheid, maar ik geloof echt dat we allemaal moeten proberen eens wat minder rotzooi te produceren en te gebruiken. Soms kan ik er niet over uit wat ik allemaal bij de A.ction en aanverwante winkels aan goedkope zooi zie liggen en dan bekruipt me het gevoel dat we deze aardbol wel heel snel aan het opsoeperen zijn. Ja, je zou er depressief van worden, zeker in combinatie met de hoeveelheid regen van de afgelopen dagen.

Maar zo erg is het allemaal niet, ik heb vandaag alweer een goede hergebruik-daad gedaan.
Dochter had een t-shirt wat echt niet meer kon (ik zag het niet helemaal, maar een puber ziet dat so wie so heel anders). Weggooien dus? Toen bedacht ik dat de dames samen ook ontzettend veel wattenschijfjes gebruiken. Want ja, zonder make-up kan je echt niet op school verschijnen, maar 's avond moet dat er weer af. Dus wattenschijfjes, en niet 1, maar liever 4 of 5 tegelijk. Dus het t-shirt heeft een nieuwe bestemming: Wattenschijfje. Uit het shirt knipte ik met de kartelschaar bijna 50 kleine vierkantjes en ze worden nog gebruikt ook en we kunnen ze eventueel gewoon meewassen met de handdoeken. Dus toch weer een kleine goede milieudaad verricht vandaag.


Simpel, snel en bruikbaar. Het t-shirt wattenschijfje

Ja, zoals mijn vader al zei:

Zuinigheid met vlijt
Bouwt huizen als kastelen,
Maar wie zich niet goed wast,
Krijgt luizen als kamelen.

Toch maar even onder de douche vanavond.

Fijne avond!
Marie-Louise

2 opmerkingen:

  1. Haha, lekkere douche genomen? Ik kan me helemaal vinden in je verhaal hoor, eerlijk gezegd is het inderdaad zo'n ingebakken gebruik dat ik nu niet eens een voorbeeld kan verzinnen. Oh, tuurlijk, ik zit met een breiwerkje in mijn handen, een paar dikke sokken, die ik brei met restjes. Van een grote restbol brei ik steeds een draad mee, en de andere draad bestaat uit kleine(re) restjes. Geeft een leuk effect, ruimt lekker op, lekker bezig en een paar warme sokken op de koop toe!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik zou ook een keer een leuk project moeten bedenken om alle wolrestjes op te maken, Misschien een dekentje of zo.

      Verwijderen