dinsdag 2 november 2021

Gehaakte omslagdoek van Scheepjes Stardust

Hier is ie dan, mijn omslagdoek van Scheepjes Stardust, heet van de haaknaald! 


Ik had dit projectje al een tijd op mijn verlanglijst staan, maar had nog geen geschikt garen, tot dit garen in de winkel binnenkwam. 


Het mooie van dit garen is dat het niet zo erg glinstert dat je als een soort kerstboom over straat gaat. Nee, het is juist een mooi subtiel glinstertje. Daarnaast is er mohair in de draad verwerkt wat zorgt voor een beetje pluizig effect, helemaal goed wat mij betreft. 

De sjaal heb ik op standje "turbo" gehaakt. Vier dagen en twee bollen wol had ik er voor nodig. Het patroon haakt heerlijk weg. Het bestaat uit twee verschillende toeren die je de hele tijd herhaalt. Je weet het zo uit je hoofd en dan kan je lekker haken terwijl je iets romantisch op tv kijkt.


Vanochtend wilde ik wat foto's maken, maar helaas scheen de zon niet en de sjaal wilde maar niet mooi liggen. Dochterlief bood uitkomst; zij maakte de foto's en ik moest model staan. Dat viel nog niet mee! Waar laat je bijvoorbeeld je handen en hoe moet je in hemelsnaam kijken? Ik geloof niet dat er nog een carrière als fotomodel inzit voor mij, maar ik ben bij met het resultaat.


Nog even de technische details:

Garen: Scheepjes Stardust, 2 bollen van 100 gram, kleur 655
Haaknaald: 4 mm
Patroon en inspiratie: Leniva en Due punti Voor mij is de taal onbegrijpelijk, maar als je een stukje naar beneden scrolt zie je de tekening van het patroon en die taal is internationaal.
Fijne dag!
Marie-Louise

4 opmerkingen:

 1. wat een mooie sjaal en ik vind je er goed op staan kan nog prima jij als foto model :)) Leuk patroon en met deze uitleg goed te volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat poseren, ik herken het helemaal, hoe moet je nu gaan staan en kijken 🙂. Wat een leuk garen, subtiel glinstertje, heel mooie sjaal geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie sjaal, leuk accent met de glitter in het garen.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen