vrijdag 12 november 2021

Verven met viltstiften

Vandaag kwam dochterlief gezellig naar huis. We gingen even winkelen, op zoek naar een goed passende broek en kochten er zelfs twee. Daarna aten we soep met brood, lekker makkelijk en toen hadden we helemaal geen zin om naar de persconferentie te kijken. Dus dat deden we dan ook niet, de tv bleef uit en we gingen lekker aan de slag met een nieuw pak viltstiften. Het zijn een soort verfstiften waarmee je op allerlei soorten materiaal kunt verven en tekenen. Die pakjes verkopen we in de winkel en het leek mij een leuk idee om een paar voorbeeldjes te maken van wat je er zoal mee kunt doen. Dus eerst eens even op internet gekeken. Je kunt er stenen mee versieren, maar helaas, die hadden we zo niet bij de hand. Maar wat ik nog wel in de schuur had was een stapeltje kleine bloempotjes. Op het world wide web stonden ideeën genoeg, dus hup aan de slag.

Het eerste bloempotje werd door dochterlief beschilderd met een bladmotief.

Nummer twee werd een gingerbread-huisje.

Daarna kwamen we steeds beter in de winterstemming, vooral ook omdat ik de kachel had aangestoken en de eerste kaarsjes branden.

Dus nummer drie werd een sneeuwpop

En nummer vier werd een sneeuwpop met kerstboom, alleen de kerstliedjes ontbraken nog.
(De plaatjes van beide sneeuwpoppen hebben we van het internet afgekeken.)

Daarna nog even in het donker wat mos uit het gazon getrokken en het eerste kerstboomkaarsje opgezocht. Laat de kerst maar komen zou ik zeggen!

Hier kun je goed zien dat het hele kleine bloempotjes zijn die we gebruikten.
De zwarte details van ogen en armpjes hebben we met een fineliner getekend.


Dit zijn de paintmarkers die we gebruikten.

En nu, nu gaan we lekker het weekend inluiden. Dat doen we traditiegetrouw met een glas rode wijn in de hand en 2 voor 12 op tv. We proberen dan altijd beter te zijn dan de kandidaten en tja, dat lukt eigenlijk nooit.

Fijne avond!
Marie-Louise


6 opmerkingen:

 1. Mooi versierd, hoor! Fijn weekend.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt wel mooi zeg.
  Dit wil ik toch ook even uit proberen!
  Ik hou van deze stenen bloempotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, wat zijn ze prachtig, knap hoor op zulke kleine potjes, het zijn echte juweeltjes geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat mooi zeg! Vooral die met de sneeuwpop vind ik echt geweldig. En als je hem op de kop hangt, kun je hem wellicht ook als bel gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen