zaterdag 16 januari 2021

Crea 2021 - De A van Aardbei

Je hebt het vast al hier en daar gelezen op internet, Elisabeth van Busy Bessy Creatief en Marjan van Marjan Maakt... organiseren dit jaar weer een leuke challenge waarbij je iedere twee weken iets creatiefs maakt op alfabetische volgorde. HIER bij Elisabeth lees je precies wat de bedoeling is. Ik heb wel even getwijfeld of ik mee zou doen, want lukt dat wel, iedere twee weken iets maken en daar een blogje over schrijven. Aan de andere kant is het natuurlijk een prima stimulans om 's avonds niet voor de tv te ploffen, maar juist iets moois te gaan maken. En toen verschillende mede-blogsters ook mee gingen doen heb ik de knoop doorgehakt. Dus hierbij mijn eerste bijdrage.

De A van Aardbei


En dit is dus niet zomaar een aardbei, maar een zogenaamde boekenlegger aardbei. Het idee heb ik gevonden op de blog van Little Cotton Rabbits. Haar uitleg vind je HIER. Een heerlijk werkje om je restjes garen op te maken. Bovendien kan je natuurlijk naar hartenlust variëren met deze boekenlegger. In de herfst iets met een klein pompoentje misschien, of in de zomer een mooie bloem haken. Mogelijkheden genoeg dus. Als ik tijd overhoud (ahum) maak ik er zeker nog een paar. Ik vind ze ook heel leuk om cadeau te geven bij een boek.


Wegens te weinig daglicht is dit een beetje beroerde foto, maar het gaat om het idee tenslotte. 
De boekenlegger is niet alleen mooi om te zien, maar ook nog handig in het gebruik.

En nu maar wachten op de sneeuw, want als het goed is gaat het toch echt sneeuwen hier vandaag. Ik verheug me al op zo'n mooie witte wereld!

Op naar de volgende Crea2021. Volgende week begint de B, dus ik zal maar eens iets gaan bedenken.

Fijne dag!
Marie-Louise
6 opmerkingen:

 1. Wat een gezellige boekenlegger! Altijd fijn een boekenlegger. Ik wens je veel leesplezier terwijl het buiten sneeuwt! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk dat je mee doet! En ik heb nog nooit zo'n grappige boekenlegger gezien. Je zou er bijna zin in de zomer van krijgen:)
  Toch heerlijk om zo'n klein werkje te maken. En ik ben al benieuwd wat je gaat maken van de B...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah leuk dat je mee doet. En een schattige aardbei

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je ook mee doet, ik ben dit jaar ook aangehaakt! De boekenlegger had ik al wel eens gezien bij L.C.R. erg leuk, zeker een leuk idee om dit als persoonlijk cadeautje toe te voegen als je een boek(enbon) cadeau geeft. Bij jullie nu ook een witte wereld naar ik aanneem, mooi hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke aardbei boekenlegger!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeker een leuke boekenlegger en inderdaad zo maak je een boek/cadeautje persoonlijker, goed idee!
  Groetjes en een fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen