dinsdag 5 januari 2021

Nieuw jaar, nieuwe trui

En hopla, zijn we alweer in 2021 beland! Wat gaat de laatste maand van het jaar toch altijd snel voorbij. De feestdagen waren niet heel hectisch dit jaar dus ik had zomaar tijd over om aan een nieuw breiproject te beginnen. Ik had nog mooie wol liggen voor een trui en na wat rondsurfen op internet vond ik een fijn patroon op de site van Filcolana.


Deze trui moet het worden. De trui wordt aan één stuk gebreid, van boven naar beneden. Dat vind ik ideaal want je hoeft geen naden te sluiten en geen mouwen aan te naaien. En al breiend kan je ook de lengte van het lijf en de mouwen goed aanpassen aan je eigen figuur.

Het patroon vind je hier: Patroon trui. Je kunt kiezen uit een Duitse, Engelse of Deense beschrijving. So wie so staan er op deze site allemaal mooie gratis patronen, echt een aanrader. 

Zover ben ik zelf ondertussen, de schouderpas is klaar en de mouwen staan op een paar hulpnaalden. Nu kan ik dus het lijf breien. Lekker 's avonds met een spannende serie van Netflix op de achtergrond. Ik kan me ergere dingen voorstellen.

Dit is de wol die ik gebruik. Rowan Kid Classic. Echt een heerlijk licht garen, maar toch heel behaaglijk.

Verder is januari dit jaar maar een vreemde maand. De winkel is helaas nog dicht, mijn neef ligt ook nog op de intensive care met corona. We hopen maar dat hij weer mag herstellen. Dan is je winkel die dicht moet toch ineens weer een minder groot probleem. Positief nieuws is er ook hoor. Onze zoon vond zijn eerste echte huisje en kreeg op de valreep van het oude jaar de sleutel, dus we kunnen lekker klussen en schoonmaken. Zo rollen we gewoon het nieuw jaar in met alle ups en downs.
Ik ben benieuwd wat 2021 ons allemaal zal brengen.

Fijne dag en geniet van de kleine dingen!
Marie-Louise

4 opmerkingen:

 1. Wow wat mooi maar je breit dus alles in een keer ?? lijkt me een hele klus. Ik ben benieuwd hoe dat zal bevallen. Maar wel een mooi patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik hoop inderdaad dat hij zo mooi wordt als op het plaatje. We zullen zien. Het is wel een hele kluif, zo'n trui in één keer op de pennen, maar dat je niets in elkaar hoeft te naaien vind ik erg gemakkelijk, dat is namelijk niet mijn sterkste punt.

   Verwijderen
 2. Mooi garen, en een leuk patroon! Grappig, ik brei altijd eerst de mouwen, zo weet ik hoeveel garen er over blijft voor de romp, en hoe lang die kan worden.
  Tja, je winkel dicht is geen pretje, maar als je er niet van hoeft te leven, valt daarin te berusten. Gezondheid, zo blijkt ook weer in het geval van je neef, is zo belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou zeker is gezondheid het belangrijkst! We hopen maar dat alles weer goed komt. Ik heb er nog niet aan gedacht om eerst aan de mouwen te beginnen, maar dat kan natuurlijk ook. Zo leer je elke keer weer iets bij!

   Verwijderen