maandag 23 november 2020

Kerstkussentwijfel

Als je even op internet rondneust kom je de mooiste dingen tegen. Zo zag ik een tijdje geleden dit patroon van Catherine Noronha op Ravelry. Ik vond het gelijk heel erg mooi en maakte een versie in rood en wit. Alleen was ik zo eigenwijs om andere, vooral dunnere, wol te kiezen. En ja, dan krijg je ook een kleiner kussen, logisch natuurlijk. Het hele lapje meet nu maar zo'n 20 bij 20 centimeter en dat wordt wel een heel zielig kussentje op de bank. Dus toen sloeg het toe, de kerstkussentwijfel. Maak ik een grote rode rand eromheen, of een wit-rood-gestreepte rand, of iets met witte sterretjes, of........haal ik de hele zaak uit en gebruik ik dan een dubbele draad.
Tja, voorlopig heb ik dit project maar even opzij gelegd en ben gewoon lekker een paar sokken aan het breien. Maar ik moet wel een besluit nemen, want voor je het weet is  kerst alweer voorbij en dan heb ik nog steeds geen kussen.... (En eigenlijk weet ik het al, gewoon uithalen en opnieuw doen met een dikkere draad, maar daar heb ik nog even de moed niet voor).

Fijne avond!
Marie-Louise


5 opmerkingen:

 1. Als je genoeg garen hebt, kun je deze houden, en als pannenlappen gebruiken (of in de keuken hangen voor de sier), en dan brei je met een dubbele draad een kussenhoes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een pannenlap is misschien wel een goed idee. En dan maar weer opnieuw beginnen.

   Verwijderen
 2. Je zou het op tafel kunnen leggen, met een mooi potje met kaart erin.
  En dan een bijpassend kussen (lees- nieuw kussen met dikkere draad) breien. Heb je een mooi setje.
  Uithalen is zoooooooo niet leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja uithalen is ook niet mijn ding een pannelap of onderzetter misschien ook een ideetje. We gaan het wel horen komende tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen