vrijdag 6 november 2020

Gehaakte kerstkrans

 Als je een winkel hebt loop je altijd op de seizoenen vooruit. Zo hebben we een paar maanden geleden al de zomercollectie babykleding besteld en afgelopen week zocht ik de chocolade uit voor pasen, valentijn en moederdag. Ondertussen vult onze winkel zich met winter- en kerstdecoratie. We merken dit jaar echt dat mensen extra behoefte hebben aan een knus en gezellig huis. De kaarsen zijn niet aan te slepen, om maar een voorbeeld te noemen. Ook haakte ik de afgelopen weken alvast een kerstkrans die nu in de winkel hangt als voorbeeld, dan heb je nog genoeg tijd om er zelf ook eentje te maken voor de kerst, mocht je dat willen.


Als basis gebruikte ik een metalen cirkel (die hadden we met pasen ook al, toen versierde ik deze met paaskuikentjes). 

Vervolgens zocht ik op internet en in mijn boeken naar patroontjes van  allerlei blaadjes en bloemetjes. En uit de tuin haalde ik een paar takjes die uit de beuk gewaaid waren.


Ik schikte de hele rataplan op de krans tot ik het een mooi geheel vond en lijmde vervolgens alles vast met mijn lijmpistool. Dat leek me handiger dan alles vastnaaien (en het gaat ook een stuk sneller natuurlijk).

Voor mijn blaadjes en bloemetje heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de patroontjes van Lucy van Attic24. Zij heeft op haar blog allemaal gratis patronen staan, echt geweldig.


Ook gebruikte ik het boek 100 Bloemen om te haken en te breien. Daarin staat onder andere het patroon van het hulstblaadje en de misletoe.

Na twee avondjes freubelen was ik tevreden over het resultaat.


Bijna zonde dat hij nu in de winkel hangt en nu maar op naar het volgende projectje.

Fijne dag!
Marie-Louise

7 opmerkingen: