dinsdag 20 oktober 2020

Iets van bijna niets: LP's op de muur

Sinds een paar weken woont dochter 2 op kamers. Gelukkig niet ver weg, maar gewoon in Groningen. Dus eigenlijk voelt het of ze nog heel dichtbij is, in 20 minuten staan we bij haar op de stoep, of zij bij ons. Ze heeft samen met een vriendin een leuke bovenwoning in de stad betrokken. De afgelopen weken hebben we alles goed schoongemaakt, geverfd en waar nodig een nieuw laminaatje gelegd. En daarna kon het inrichten beginnen. De dames hadden van alles en nog wat verzameld via internet, de kringloopwinkel en familieleden met teveel spullen. Alleen hun kleine eetkamertje had maar 1 tafel en 2 stoelen. Best wel kaal en saai dus. Maar daar hebben ze iets op gevonden. Via marktplaats konden ze 4 gekleurde stoelen ophalen, helemaal gratis. Achterop de fiets hebben ze ze zelf naar huis getransporteerd. Dat leek al een stuk beter. Toch bleef de muur nog wel erg kaal en wit, maar daar vonden ze ook iets leuks op. Ze gingen naar de kringloop en hadden een rol dubbelzijdig tape nodig, verder wilden ze niets zeggen. Uiteindelijk stuurde ze me vol trots een foto van het resultaat.1 gratis tafel van opa, gratis stoelen via marktplaats
en 9 LP's van de kringloop aan de  wand, kosten: € 5,75
Ik doe het ze niet na.


Ik vond het een heel origineel en leuk idee (ze zullen het wel op pinterest hebben gezien ofzo). Dus daarom deel ik het graag met jullie. Heb je een kale muur, dan tover je hem in een handomdraai om tot een mooie hippe wand.

Met al dat geklus van de laatste tijd kwam er niet zoveel van handwerken, maar nu de avonden weer langer worden (of moet ik zeggen, donkerder) pak ik mijn breipennen weer op. Ik heb een truitje op de pennen staan, maar vrees dat ik niet genoeg wol heb en ben nog iets aan het haken voor kerst. Wordt vervolgd.

Fijne dag!
Marie-Louise

6 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk idee om een kale muur op te vrolijken.
  Ik vond de kringloop vroeger helemaal niks. Maar als ik er nu rond loop. Zoveel leuks. Je moet met heel andere ogen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag ook graag even rondsnuffelen bij een kringloopwinkel. De leuke dingen tussen alle rommel uitvissen. Als je dan iets leuks vindt geeft dat toch een soort kick. Maar nu met die corona kom ik er bijna niet helaas, vind ik toch wat lastig.

   Verwijderen
 2. Wat een ontzettend creatief idee is dit!!!
  Ik vind dit zo verschrikkelijk leuk.
  Een die stoelen, ooooooh, ik ben verliefd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wat een geluk hebben ze gehad met die stoelen he! Zo zitten ze er voor weinig geld toch heel leuk bij.

   Verwijderen
 3. Heerlijk, creatief denkende dochter! Ik kwam altijd graag bij de kringloop, maar ben er dit jaar niet meer geweest (net zoals ik verder in geen winkel kom, behalve eens per week in de supermarkt, en 4-5 keer per week op mijn werk). Nu moet jij dus ook creatief gaan denken, als je garen tekort komt. Ik ben benieuwd naar je oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik brei ook voor het eerst een trui van boven naar beneden. Misschien dat ik nog een beetje met de lengte kan schipperen, of wat strepen breien in de mouwen. Ik moet er nog even over denken.

   Verwijderen