vrijdag 12 juni 2020

Tasjes naaien

En wat doe je dan als je je examen hebt gehaald, niet meer naar school hoeft, je baantje in de horeca foetsie is en je reisje met vriendinnen niet doorgaat? Dan ga je tasjes naaien!

Dochterlief kreeg het ineens op haar heupen en dus werd de naaimachine neergezet en gingen we op zoek naar een mooi stukje katoen in onze lapjesvoorraad en  naar zwart borduurzijde. Vervolgens sloot ze zich op in de hobbykamer en kwam alleen af en toe tevoorschijn om iets te strijken, of om raad te vragen als de naaimachine niet meewerkte. (Of als ze per ongeluk de bovenkant van haar tasje dichtnaaide, oeps!)


Na 1 dag zwoegen en borduren werd het eerste exemplaar vol trots getoond.


Het ontwerp voor het borduurwerkje vond ze op Pinterest. Als je zoekt op "one line face drawing" kom je allerlei leuke voorbeelden tegen.
Voor iemand die nog nooit geborduurd heeft vind ik het heel goed gelukt.


Tas nummer twee werd geverfd met de "tie dye" methode. Je maakt een propje van je tas, doet er allemaal elastiekjes omheen en begint dan wat te kledderen met textielverf. Na een nachtje intrekken kan je dan het resultaat bekijken. Kan niet mislukken.


We hebben de tasjes al ingewijd bij Ikea en de plaatselijke supermarkt. Helemaal goed!


En de stof, dat was eigenlijk haar eerste dekbedhoesje, wordt dat ook weer mooi gerecycled na al die jaren. Wie wat bewaart die heeft wat! (Alhoewel je natuurlijk soms ook gewoon veel te veel bewaart, maar dat is weer een ander verhaal).

Fijne dag!
Marie-Louise
8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke tassen.
  De geborduurde is mooi.
  Petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tassen! Knap hoor, nog nooit geborduurd, en dan dit maken. Heerlijk dat ze blijkbaar jouw creativiteit ge-erfd heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gelukkig is er toch nog één van de tweeling creatief. Ik dacht al, zouden ze dan niks op dat gebied geërfd hebben, maar misschien moet ik gewoon wat meer geduld hebben.

   Verwijderen
 3. Leuk zeg!
  Steken ze toch wat op van handige moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop altijd dat ze ook een beetje enthousiast worden van de dingen die ik maak. En ik geloof warempel dat dat gaat lukken.

   Verwijderen
 4. Prachtige tassen en nog handig ook. Fijn dat ze ook goed wasbaar zijn. Complimenten voor jouw dochter.
  Goed idee om zo stof te recyclen. Wie wat bewaart die heeft wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het inderdaad altijd heel leuk om iets nieuws te maken uit iets ouds of waardeloos. Dat geeft extra voldoening.

  BeantwoordenVerwijderen