vrijdag 17 april 2020

Plantlabels maken

Sommige mensen zaaien in het voorjaar enorm veel voor voor in hun moestuin. Het hele huis staat dan vol met kleine zaailingen die eventueel verspeend moeten worden, afgehard en uiteindelijk in de moestuin gepland. Ikzelf ben niet zo van het voorzaaien. Zodra het mag zaai ik direct ter plaatse in de moestuin. Ik heb het idee dat de meeste plantjes een betere start hebben als je ze niet hoeft over te planten. De meeste zaailingen die ik eerst in huis heb voorgezaaid staan wat kouwelijk te krengen als ze de moestuin in mogen en beginnen pas na een paar weken te groeien. Doe ik daar al die moeite voor denk ik dan. Dus ik kies voor de makkelijke weg en zaai alles gewoon ter plaatse. Er zijn een paar uitzonderingen: Elk jaar zaai ik basilicum, snackkomkommers, courgettes en pompoenen voor, zo ook dit jaar. Door ervaring wijs geworden weet ik dat het verstandig is om daar een etiketje bij te zetten, want al die zaalingen lijken nogal op elkaar. Helaas voor mij had ik niks bij de hand wat als plantlabel dienst kon doen. Dus zocht ik wat in de keukenkastjes en -lades op zoek naar een goed alternatief. En ineens dacht ik aan een melkpak. Een melkpak is immers waterdicht en als je er met een diepvriespen op schrijft moet het vast wel blijven zitten. En inderdaad, het werkt best goed. Dus hierbij mijn plantlabel-idee.Men neme: 1 melkpak (opengeknipt en schoongemaakt), 1 schaar en 1 diepvriespen.


Knip naar eigen inzicht labels uit het melkpak. Ik haalde 12 labels uit 1 pak.


Dan nog even de plant namen erop schrijven en klaar zijn je plantlabels.


Werkt perfect.

Nu lekker weer de tuin in, fijne dag!
Marie-Louise
6 opmerkingen:

 1. Wat een origineel idee! Ik ga er binnenkort ook wat maken zo.
  Fijne groetjes Sofie en zorg goed voor mekaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Eigenlijk zijn die melkpakken heel bruikbaar voor allerlei dingen, vooral omdat ze waterdicht zijn. Fijn weekend.

   Verwijderen
 2. Wat een goed idee, ik heb er zelf kleine latjes bij staan.
  Beschreven met een watervaste stift.

  Ik zag ook een recept gemaakt met rabarber.
  Lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms gebruik ik ijsstokjes als label, maar die hadden we natuurlijk niet als je ze nodig hebt. Daarom het melkpak. De rabarberlimonade is heerlijk, ook lekker met aardbeien erdoor.

   Verwijderen
 3. Creatieve mensen lijken overal een oplossing en/of toepassing voor te vinden...leuk bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een origineel idee! Ik ga er binnenkort ook wat maken zo.
  Fijne groetjes Sofie en zorg goed voor mekaar.

  SLOTXO
  JokerGaming

  BeantwoordenVerwijderen