donderdag 7 maart 2019

Schilderij aan de deur

Verleden week: Er wordt aangebeld en er staat een aardige mevrouw aan de deur: U heeft zo'n mooie boerderij, die zou ik graag voor u schilderen. Eeehhh, zeg ik twijfelend, ja dat kan natuurlijk wel, maar daar wilt u zeker ook iets voor hebben? Ondertussen schiet er van alles door mijn hoofd (zoals, ze ziet er wel aardig uit en ook een beetje alsof ze wel een opdracht kan gebruiken, of zou ik nu opgelicht worden en wat nou als ik het schilderij foeilelijk vind). Nou ja, ik laat me enigszins overdonderen en stamel dat ik het wel goed vind. Voor € 250,00 gaat ze een schilderij maken. Ze vraagt nog vanuit welke hoek ik het mooi vind en zou ik het ook leuk vinden als de twee shetlanders van de buren op het schilderij komen?

Ik ga maar weer aan het werk en probeer ondertussen een goede manier te vinden om dit 's avonds aan de rest van het gezin te vertellen. Als ik even later uit het raam kijk zie ik dat ze een eindje verderop haar piepkleine autootje heeft neergezet (zo eentje van de Sisi reclame), haar ezel heeft uitgeklapt en dat ze aan het schilderen is. Het is ook nog eens prachtig weer. Nou ja, het zal wel goed komen.

Twee dagen later zit ze er weer. Af en toe stopt er een wandelaar met een hond om even te kijken en een praatje te maken. De dochters fietsen langs uit school en vertellen opgetogen dat het echt een leuk schilderij wordt. En eergisteren belde ze op, het schilderij was klaar en ze wilde het graag langs brengen.


Nou, dat viel alles mee! Ik ben er heel erg blij mee. Ook de rest van de familie vond het een leuk schilderij. Die kunnen alvast ruzie gaan maken wie het mag erven.

Het voorhuis, hier woont oma.

En wij wonen achter.

En natuurlijk Bertus en Samantha. Zij zorgen altijd voor voldoende mest voor onze moestuin.

Ik ben blij dat ik de gok gewaagd heb. Nu hebben we een mooi aandenken aan dit huis. 

Ik vroeg haar trouwens nog of ze van het schilderen probeerde te leven. Dat was wel lastig zei ze, maar als ze elke week een schilderij kon maken, lukte het net. Maar het viel niet mee om steeds een opdracht te krijgen. Gelukkig waren de buren ook enthousiast en nu mag ze voor hen ook de boerderij schilderen.

Fijne dag!
Marie-Louise4 opmerkingen:

 1. Tegenwoordig is dit zomaar aan de deur kopen best eng, jammer hè?!!
  Ik vind het een leuk verhaal, bijzonder ook.
  En, het is prachtig, het schilderij.
  Die pony's, hihi, Samantha????? Chique naam hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat zijn de pony's van de buren. Heel gezellig! Ik zelf ook wel, oei wat heb ik nu gedaan, maar het is goed uitgepakt gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verhaal en een prachtig schilderij.

  BeantwoordenVerwijderen