maandag 17 december 2018

Kerstquilt en kerstboom

Vandaag was ik wat aan het rommelen en opruimen en kwam toen een kerstquiltje tegen wat ik jaren geleden maakte (toen ik nog gewoon scherp kon zien zonder leesbril en het appliceren dus nog probleemloos ging).  Ik vond zelfs het bijbehorende latje nog om de quilt op te hangen, dus het was een kleine moeite en nu heeft de quilt een mooi plekje.


Het originele quiltje hing ooit in een etalage van een handwerkwinkel. Dat quiltje gebruikte ik als voorbeeld. Ik heb er helaas geen patroon van, maar het is vrij eenvoudig te maken.


De achtergrond is in feite een groot logcabin-blok met in het midden een rechthoek met stalletje. De overige figuurtjes zijn erop geappliceerd.


Ik was het quiltje bijna vergeten, maar ben blij dat het weer hangt met kerst.


En ook de boom staat weer. Zoonlief hing er snel allemaal rode ballen in (vind ik ook mooi), maar de dochters wonnen dit jaar de ballendiscussie. Zilver, wit en roségoud, daar viel niet aan te tornen. De rode ballen hebben helaas het veld moeten ruimen. Volgend jaar wagen we weer een poging, want zo'n rode-groene kerstversiering vind ik nog altijd erg mooi.

Nu wordt het langzaam aan tijd om eens te gaan bedenken wat ik voor de gasten ga koken deze kerst. Het gaat weer sneller dan je denkt. 

Bijijijijijna kerstmis!
Fijne avond
Marie-Louise
3 opmerkingen:

 1. Wat mooi zeg, dat is inderdaad heel leuk om te bewaren en elk jaar met Kersttijd op te hangen.
  En die ballen, hihi, rozegoud , als je de kleur zo'n chique naam geeft snap ik best dat je dochters daar voor gekozen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, de dochters noemen het roségoud. Ik vind het gewoon een soort lichtbruin of koperkleur, maar dat vinden zij echt het mooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie boerderij lijkt me groot genoeg om nog ergens een wat kleiner kerstboompje neer te zetten, met rode ballen?! Want tegen 2 meiden kan je zoon natuurlijk nooit op!

  BeantwoordenVerwijderen