zaterdag 22 december 2018

Driving home for Christmas

Tja, Driving home for Christmas. Dat zit er voor mijn man niet in dit jaar, want hij kwam er gisteren achter dat zijn rijbewijs verlopen is en dat betekent dus NIET autorijden. Na één dag zijn we er al achter hoe onhandig dat is. Maar we hebben er wel hartelijk om gelachen en alle collega's van mijn man ook. Ze wilden hem al een scootmobiel cadeau doen, en vooruit, ook maar een regenpak.


Sommige kerstkaarten lijken ook wel extra toepasselijk dit jaar.

Gelukkig hoef je niet meer opnieuw af te rijden of theorie-examen te doen. Dus maandag maar snel naar het gemeentehuis om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Maar tot hij dat rijbewijs heeft is hij niet verzekerd, dus autorijden zit er echt niet meer in. En dan merk je pas hoe onhandig dat is. Nu moet ik de kinderen overal naar toe brengen, alle boodschappen doen (dat doe ik meestal toch al), maar als mijn man ergens naar toe wil moet ik die ook nog chauffeuren. En fietsen kan natuurlijk ook wel, maar als je op het platteland woont en het waait en regent zoals vandaag, is een auto gewoon heel handig.

Zo heb ik vandaag dus manlief naar de juwelier gereden een dorp verderop, want hij had nog geen kerstcadeautje voor mij. Nou ja, toen heb ik het ook maar zelf uitgezocht. De kinderen riepen nog, o wat romantisch, pap heeft een cadeautje voor je gekocht. Maar helaas, het was allemaal doorgestoken kaart!

Ja, hij loopt wat door het huis te zuchten zo op zijn eerste vrije dag. Wil hij even naar de Gamma of zo, moet hij het hééééél lief aan me vragen. En daar moet ik dan weer hartelijk om lachen. Zo blijkt maar weer, het beste vermaak is leedvermaak.


Fijne avond!
Marie-Louise

En kijk toch maar even voor de zekerheid wanneer je rijbewijs verloopt.
7 opmerkingen:

 1. Ooo, dat is zeker onhandig!!
  Mijn vader had dat ook, maar omdat hij boven een bepaalde leeftijd was moest hij gekeurd worden en duurde het allemaal extra lang.....niet tegen je man zeggen hoor!!
  Wel grappig dat je nu een paar kerstkaarten krijgt met auto's erop. Inderdaad, geen beter vermaak dan leedvermaak.
  Succes met chauffeuren !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het zal toch wel even duren met al die feestdagen ertussen. Nou ja, er zijn ergere dingen, maar nu besef je pas hoe fijn het is dat je altijd overal heen kan, wanneer je maar wilt. Die onafhankelijkheid is hij nu even kwijt.

   Verwijderen
 2. Ontzettend leuk dat nu zo’n Kerstkaarten kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps, dat zal wel even schrikken zijn geweest. Weer wat geleerd, dat je dan niet opnieuw examen hoeft te doen :) Dat kan toch tegenvallen!!
  Heb je er nog een pet bij, de chauffeurspet ;) Ik wens jou en je familie hele gezellige en warme feestdagen. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je, en natuurlijk ook hele fijne feestdagen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg een e-mail dat mijn rijbewijs ging verlopen. Al 5 maanden van te voren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we moeten dat op een of andere manier gemist hebben. Ik kreeg gewoon nog een brief en heb toen mijn rijbewijs wel op tijd verlengd. Dus wat er misgegaan is?

   Verwijderen