maandag 24 december 2018

Fijne Kerst met tulband

De winkel is dicht, de boodschappen gedaan en de tulband gebakken, kerst kan beginnen.


Ik wens iedereen een hele fijne kerst, met veel drukte of juist lekker rustig, geniet ervan!

Marie-Louise




Recept kersttulband

250 gram boter
250 gram suiker
250 gram cakemeel
2 zakjes vanillesuiker
mespuntje zout

voor de vulling
rozijnen, geweekt in rum
sinaasappelsnippers
De hoeveelheid vulling naar wens aanpassen

Zet de oven op 150 oC. Vet de tulbandvorm in en bestrooi met bloem.

Klop de boter zacht, voeg dan de suiker, de vanillesuiker en het zout toe. Klop tot een gladde massa. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Klop nog even door. Spatel dan het cakemeel er doorheen en vervolgens de vulling.

Bak de tulband in ongeveer een uur gaar. De tulband is goed als een satéprikker schoon uit de tulband komt.

Daarna lekker versieren met poedersuiker en wat geschaafde amandelen, succes verzekerd!



4 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, smullen maar :) Ook voor jullie hele fijne en gezellige dagen, groet Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit zeg! Ook jullie hele fijne dagen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goed recept.
    Mmmmm, ziet er erg lekker uit.
    Fijne dagen, RUST, heerlijk hè.
    (Wij hebben ook een winkel, weet wat je bedoeld)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie tuband.
    Fijne kerstdagen en een goed en gezond 2019.

    BeantwoordenVerwijderen