zondag 2 december 2018

Adventskandelaar en een aangeklede lantaarn

Het is vandaag de eerste zondag van de Advent, dus het is weer tijd voor een adventskandelaar. Dit jaar geen zelfgemaakt exemplaar, maar eentje waar je heel gemakkelijk wat groen of kerstversiering in kan leggen. Ik moest wel even met de zaklamp de tuin in, want het was sneller donker dan ik dacht, maar daarna had ik in een mum van tijd de adventskandelaar aangekleed.


Ik vind dit een heerlijke tijd, lekker een beetje de boel versieren, alles weer wat knusser maken in huis. 


Een beetje klimop, wat hulst en kleine denappels, IJslands mos en een hand cranberry's en klaar was de adventskandelaar.


Ook ging ik afgelopen week even langs bij het tuincentrum, want ik wilde wat winterse planten voor in de plantenbakken. Er groeiden namelijk nog steeds roze geraniums die niet dood wilden gaan, maar ik vond het toch een beetje vreemd gezicht zo in december. Daar bij het tuincentrum zag ik ook een leuk aangeklede lantaarn en dat idee heb ik echt schaamteloos gejat. Ik had namelijk nog een lantaarn die bij de voordeur een beetje stond te verstoffen, en deze kreeg zo een mooie kerstbestemming. Ik kocht dus een boompje en bijpassend hert en ging helemaal blij terug naar huis, hoezo impulsaankoop?

Eerst moest ik wel de nodige zwaluwpoep verwijderen, want de lantaarn had deze zomer precies onder een zwaluwnest gestaan, maar toen kon ik de boel versieren. 

Met dank aan het tuincentrum staat de lantaarn nu bij de voordeur mooi te wezen.

Hier en daar zie je ook al een kerstboom verschijnen in een huiskamer, maar dat vind ik toch nog iets te vroeg. De boom versieren doen we eigenlijk altijd pas na Sinterklaas. 

Verleden jaar maakte ik nog zelf een adventskandelaar.  Die is echter in januari toch gewoon in de houtkachel verdwenen, dus dit jaar een ander exemplaar.


Fijne Avond!
Marie-Louise
7 opmerkingen:

 1. Groot gelijk dat je dat ideetje gebruikte hoor, dat doen we toch allemaal en het is niet verboden. En het leuke is nog dat jij het gewoon zegt!
  Elk jaar ben ik te laat om weer een adventsgeheel te maken, het begint bij mij altijd pas net voor de kerstdagen te landen..
  Maar wat een leuk geheel heb je gemaakt met de kaarsen en het groen! Heerlijk om even uit eigen tuin en voorraad te kunnen plukken hè..
  Hier ook nog geraniums die wèer zijn gaan bloeien... Van mij mag de echte winter komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar is het tuincentrum toch óók voor!
  Ideeën opdoen en dan thuis kijken wat je nog hebt liggen en dat dan gebruiken.
  Gelijk heb je hoor.
  Even iets anders.....de lantaarn stond vast ONDER het nest (in je bericht schrijf jij precies BOVEN een zwaluwnest, maar dan kan het niet onder de poep zitten, of jouw zwaluwen poepen oo een wel heel bijzonder manier) whahahaaa!!
  Ik heb een zoon die heel erg letterlijk luistert en letterlijk dingen doet die gezegd worden. Dit zorgt soms voor hilarische momenten, vandaar dat dit stukje tekst mij meteen opvalt 😊😁.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa, je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Boven het nest zou wel heel hoog zijn. Ik verander het gelijk even. Dank je!

   Verwijderen
 3. Ziet er leuk en sfeervol uit! Een beetje mos kleedt gelijk al mooi af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk is dat om een idee op te doen en nog leuker is het om er dan een eigen draai aan te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee heb je opgedaan en het staat prachtig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen