donderdag 6 december 2018

Vogelvoer in kerstsfeer

Tjonge, tjonge wat een grijze ochtend zeg. Het is hier behoorlijk mistig en mistroostig. Maar vooruit, tijd om binnen lekker aan de slag te gaan. We krijgen vijf vrienden en vriendinnen van oudste zoon te eten en ze blijven ook allemaal slapen morgenavond, dus dat geeft mij altijd een enorme boost om er eens lekker tegenaan te gaan (op huishoudelijk gebied bedoel ik dan). Zo heb ik zojuist al de badkamer onderhanden genomen en dan helpt een beetje mistroostig weer wel om flink door te gaan, buiten is er immers ook niet veel aan. Straks nog met mijn moeder naar het ziekenhuis om foto's van haar knie te laten maken (ouderdom komt helaas met gebreken). En zo vult de dag zich weer heel snel. Maar nu even een kopje koffie en een stukje schrijven. En natuurlijk ook even gezellig wat blogjes lezen hier en daar.

Deden we nog iets creatiefs de laatste tijd? Nou, niet zo heel veel. Het is druk in de winkel, druk in huis met veel afspraken en dan blijft er weinig tijd over om lekker met een breiwerk te gaan zitten, maar toch zagen dochter en ik nog tijd voor een klein creatieve uitspatting.

Dit keer maakten we iets lekker voor de vogels, maar dan een beetje in kerstsfeer. Je hebt er twee appels voor nodig, een vetbolletje en een kleine koekjesvorm in de vorm van een  sterretje (of een hartje of iets anders leuks).

De appel snij je doormidden en met de koekjesvorm druk je er een sterretje uit (een schilmesje helpt om de stervorm er netjes uit te krijgen. Dan warm je het vetbolletje een beetje op. Het hoeft niet helemaal vloeibaar te worden, maar lekker zacht is prima. Je stopt de vetbolletjesprut in de appel en klaar alweer! Leg de appels in een mooie schaal en dan de boel nog wat versieren met bijvoorbeeld besjes, halve walnoten of cranberry's, gewoon wat je maar voorhanden hebt.

Zoek een mooi plekje buiten en ga lekker zitten met een kopje koffie. De vogeltjes komen vanzelf.
Even de tijd om een beetje te mijmeren, of alvast een weekmenu te verzinnen, of een boodschappenlijstje te maken.


Fijne dag allemaal en nu hup, hup, weer aan het werk!
Marie-Louise

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke tip met die appel, helaas bezit ik geen tuin, maar geef het zeker door. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig hoor, ja met zo’n lekker eten en zo gezellig versierd komen de vogels zo :)
  Zo genieten van alle vogels, hebben jullie nog speciale vogels in de tuin?
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Momenteel geen bijzondere vogels in de tuin, soms een boomklever, maar verder vooral mezen en vinkjes. En pas een hele sliert kramsvogels die in één keer de hulstboom leegaten. Dat gaat ieder jaar zo helaas.

   Verwijderen
 3. Dit is leuk zeg!!
  Die ga ik onthouden.
  Dank voor je tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee, we moeten zuinig zijn op onze kleinere vogels en zorgen dat ze genoeg voer hebben.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gooi de halve appels altijd gewoon met een zwierige zwaai zo de tuin in. Merels zitten namelijk al te wachten.
  Maar dit is een super leuk idee...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Mijn creativiteit gaat alleen in haken en breien zitten. Dit soort dingen en ook kerststukjes en zo maak ik nooit...

  BeantwoordenVerwijderen