vrijdag 30 november 2018

Fotograferen, zal ik het ooit leren?

Er zijn mensen die maken prachtige foto's. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij Lucy van Quilting with the past. Zij maakt fantastische foto's, de een nog mooier dan de ander. Ook hopeloze onderwerpen komen bij haar gewoon goed uit de verf.

En dan ik. Vanavond had ik weer zo'n moment van totale moedeloosheid (wat foto's maken betreft hoor, verder valt het wel mee). Dochter twee had een kleine winter/kersttekening gemaakt op de ruit en ik dacht, kom dat fotografeer ik even, leuk voor op mijn blog. Maar heb je dat wel eens geprobeerd, een tekening op een ruit fotograferen? Echt hopeloos, of je ziet de lamp te fel, of het toestel flitst en alles is spierwit, of je ziet mij in beeld omdat de ruit ook als spiegel werkt. Zucht, zucht.

Kortom, hieronder de foto's. Het gaat dus om de tekening, de rest is bijzaak, niet op letten zou ik zeggen.

Tja,....

Hmm.......


Kuch....... (let ook niet op die smeerboel in het midden).

Kortom, fijne avond!
En zou je ergens een cursus kunnen doen, al is het maar een dagje?

Marie-Louise

6 opmerkingen:

 1. Ik vind dat je dochter een prachtige tekening heeft gemaakt, daar draait het om! En naar de rest kijken we gewoon niet. Ik ben zeker geen top-fotograaf, maar voor dit heb ik wel een suggestie wat je zou kunnen doen: aan de achterkant van de ruit "iets" plaatsen waardoor het spiegeleffect weg is, bijvoorbeeld een donkerkleurig stuk karton. Donkerkleurig in dit geval, omdat je tegen een lichte achtergrond de tekening niet zou zien. Geen idee of er cursussen zijn, vast wel. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anja schrijft precies wat ik ook wilde zeggen: iets donker erachter houden. Ben benieuwd of je het gaat proberen. Maar het gaat uiteindelijk om de tekening, en die is goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie tekening.
  Al die kleine, fijne details, wat knap zeg van je dochter!!

  Fotograferen, ik vind dat ook zo leuk.
  Maar ja, ook mijn foto's zijn niet héél erg mooi.
  Ik zag laatst op Facebook een on line cursus , maar weet niet of dat is wat je zoekt.
  Bij ons in de buurt zijn ook cursussen, maar dat is dan meteen 10 x zaterdag ochtend en best prijzig.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al was het moeilijk fotograferen, toch kunnen we zien hoe prachtig je dochter heeft getekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is gewoon niet makkelijk, mooie foto's maken en je wordt steeds kritischer ;) Volgens mij is het ook een kwestie van de tijd er voor nemen, ik doe/heb dat niet altijd. Het kransje is prachtig en misschien is de foto niet helemaal zoals je wilde, maar het is duidelijk te zien. Succes met oefenen :) Fijne zondag, Anita

  BeantwoordenVerwijderen