dinsdag 19 juni 2018

Zelfgemaakte lippenbalsem

Hoewel het toch best aardig weer is hier in Nederland hebben we weer last van verkouden kinders in het gezin. Vooral één dochter had last van gebarsten lippen en in zo'n geval is een potje zelfgemaakte lippenbalsem een uitkomst. De andere dochter zat zich vooral erg te vervelen, dus hadden we gelijk een leuk klusje om de verveling te verdrijven.

Je komst vele variaties van dit recept tegen op internet, maar ik houd altijd van lekker simpel.
Men neme:
1 lepel bijenwaskorrels
2 a 3 lepels olie (wij gebruikten olijfolie, maar kokosolie of iets dergelijks werkt ook)
Eventueel wat etherische olie voor een lekker geurtje (citroen, sinaasappel of pepermunt bijvoorbeeld).Warm alles au bain marie op en doe het in een leuk potje of blikje en laat stollen. Ik had nog kleine potjes van de chinees bewaard, die zijn er heel geschikt voor. Een leuk blikje doet ook wonderen, dan is het gelijk een fijn cadeautje om weg te geven.


Het is echt een heerlijk goedje. Je kunt het overal op smeren, ook droge hielen of ellebogen varen er wel bij. Iedereen hier thuis gebruikt het graag, dus dat zegt genoeg volgens mij.

Fijne dag!
Marie-Louise1 opmerking:

  1. Dank je wel voor de tip. Dit ga ik ook eens proberen. Nu nog even uitzoeken waar die bijenwas korrels te verkrijgen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen