dinsdag 29 mei 2018

Armbandjes maken met de knoopster

Wat een weertje! Je zou al een blog vol kunnen schrijven over het weer in Nederland. Nu is het zelfs zo warm dat ik maar binnen ben gaan zitten. Vanavond ga ik wel weer iets in de moestuin doen, vééééééls te warm nu. Kortom, goed moment om een blogje te schrijven.

Ik wilde al een tijdje een uitleg op mijn blog schrijven over de knoopster. Het is weer eens iets anders dan punniken, is niet moeilijk voor kinderen en geeft een mooi resultaat.

Ken je hem, de knoopster?

Dit is hem dus

Er zitten acht gleufjes in. Je kunt het makkelijkst beginnen met gewone katoen, kies een paar leuke kleurtjes uit en knip zeven draden af van ongeveer 60 cm lang.

 Maak aan één uiteinde een knoop en steek deze door het midden van de knoopster.

Doe in elke gleuf één draadje. Er blijft één gleuf leeg. De knoop zit precies onder de draadjes. Dit is het begin.
Houd de lege gleuf naar je toe (bij je buik). Tel rechts van de gleuf drie draadjes (dit is bij mij groen, blauw en lichtroze). Pak de lichtroze draad uit de gleuf en leg in de lege gleuf.

Het ziet er dan zo uit. Draai nu de knoopster met de klok mee tot het lege gleufje weer bij je buik is.

Tel weer één, twee, drie draadjes en pak het derde draadje (blauw) en doe deze weer in de lege gleuf.

Het ziet er nu zo uit. Draai weer met de klok mee tot de lege gleuf bij je buik is. En tel weer tot het derde draadje en doe dit in de lege gleuf. Het is dus eigenlijk heel eenvoudig.

Als je een tijde zo doorgaat ontstaat er vanzelf een mooi koordje. Afhankelijk van de gekozen kleurtjes krijg je steeds een ander koordje.

Als het koordje lang genoeg is haal je het uit de knoopster en leg je een knoopje aan het uiteinde. Dan nog even de draadjes afknippen.

En voila, je eerste armbandje is af. Dit armbandje knoop je gewoon om. Ook leuk als enkelbandje,  maar dan moet je 'm iets langer maken.

Ik begin nu ook binnen bijna te smelten. Tijd voor een siësta.

Fijne dag!
Marie-Louise


1 opmerking:

  1. Ja, Die zijn erg leuk! Vroeger wel eens met mijn cliënten gedaan als activiteit. Maar wel weer eens leuk om zelf te doen.

    BeantwoordenVerwijderen