dinsdag 7 november 2017

Mooi weer en een mooie kantsteek

Vanochtend voelde het echt als de eerste koude dag van dit jaar. De zon kwam prachtig op en alles was een beetje wit van de vrieskou. Mooi hoor. Zie je de koe in het zonnetje?


Ik moest op tijd in de winkel zijn, want we hadden een afspraak met iemand die graag dertig kerstpakketten wilde samenstellen. Dat doen we graag natuurlijk! Daarna nog allerlei spulletjes geprijsd die we gisteren bij de groothandel gehaald hadden en we begonnen met het maken van een kerstetalage. Ja, dit is in de winkel echt een aanloop naar het einde van het jaar. Die laatste twee maanden vliegen voorbij!

In huis ben ik heerlijk aan het opruimen. Wat kan dat een mens toch lucht geven. Ik ben niet zo georganiseerde opruimer, maar soms overvalt het je, dan moet je ineens iets uitmesten. Dit keer was de kledingkast de sigaar. Er verdwenen zeker dertig verschillende hangertjes en een hele bos overhemden die echt nooit meer gaan passen. Dat gaf weer ruimte in de hangkast. Verder bracht ik nog heel veel leesboeken naar de kringloopwinkel. Ze waren er erg blij mee. Maar die hangertjes wilden zelfs zij niet hebben. 

En nu is het weer rustig. De meiden zijn aan het oppassen een eindje verderop in de straat in manlief verdwijnt zo naar een vergadering. Dus tijd voor een blogje en nog even ontspannen breien. Het tweede setje polswarmers is bijna klaar. Die worden voor mijn zus en met dit weer is dat al best wel lekker behaaglijk.


Deze brei ik van Scheepjes Merino Soft Brush, ook weer op naalden nr 3.

En nog even ten overvloede: Het patroon vind je hier op mijn blog


Ik brei aan de twee zijkanten van het breiwerk een kantsteek. Dat worden dus de boven- en onderkant van de polswarmers.


Zelf vind ik dit een hele mooie kantsteek. Ook voor sjaals en bijvoorbeeld vaatdoekjes geeft het een mooie afwerking aan de zijkanten.

Het is een erg eenvoudige kantsteek:
Aan het begin van iedere naald de eerste steek averecht afhalen.
Aan het eind van iedere naald de laatste steek recht breien.

Makkelijker kan bijna niet en je breiwerk wordt er net een stukje mooier van.

Fijne avond!
Marie-Louise


1 opmerking:

  1. Dank je Marie Louise, voor deze fijne kantsteek tip en voor je inspirerende blog, die ik net ontdek, via een post op Pinterest.Handwerken doe ik ook graag en ik ben dol op allerlei vormen van yoga, waar ik me sinds 1984 in verdiep. misschien vind jij mijn pas opgerichte `you`tube kanaaltje ook
    leuk om kennis met de voordelen van `yoga adem en ontspanning https://www.youtube.com/channel/UCokZdqWmW_-4zsGLH-dbaRQ
    Ontspaning en plezier met alles wat je doet!Groetjes, Lilly

    BeantwoordenVerwijderen