zondag 5 november 2017

Wintertijd

Het is weer wintertijd en ik vind het heerlijk. De wereld wordt een soort van kleiner en stiller als het vroeg donker is en daar geniet ik van. De zomer is heerlijk, maar in de herfst ga je weer meer naar binnen en dat is ook fijn.

We steken de kaarsjes weer aan en hebben meer tijd voor een breiwerk of een goed boek.
Zelfs de kinderen hebben ineens weer zin om een spelletje te doen 's avonds.


En de kachel gaat weer aan. Heerlijk!Sinds vorig jaar hebben we een kachel van het Noorse merk Nordpeis. En dat is voor onze grote boerderij een schot in de roos. Hij brandt heel zuinig en warmt daarbij heel langzaam op. Na een paar uur stoken begint de kachel heerlijk warmte te stralen. Als we 's ochtends beneden komen is de kachel nog warm, en soms gloeit de as nog na. Nee, dit is geen reclame-praatje hoor, maar ik ben gewoon heel blij met onze kachel. Kijk maar eens op hier op de website van Nordpeis.

Nou ja, helemaal heerlijk dus, kopje thee, vuurtje, breiwerkje. En sinds kort hebben we daar ook een nieuw woord voor : Hygge.
Hygge


Afgekeken van de Denen. Maar ook de Zweden wisten het allang, alleen heet het daar Lagom.


Leef Lagom

En je struikelt ineens over de boeken over Scandinavische gezelligheid. Maar ze hebben gelijk die Scandinaviërs, als het dan toch donker wordt kan je het maar beter een beetje gezellig maken.

Fijne Avond,
Steek maar een kaarsje aan en schenk een wijntje in.

Marie-Louise

2 opmerkingen:

  1. Ik woon in Zweden en het is inderdaad echt gezellig hier. Zoveel kaarsjes altijd overal. Zo knus om dan een breiwerkje te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen dat mijn blog ook helemaal in Zweden gelezen wordt.

      Verwijderen