donderdag 9 november 2017

Het is nooit te vroeg voor kerst, gehaakt sterretje met beschrijving

Als je een winkel hebt loop je altijd op de seizoenen vooruit. Zo hebben we deze week de paaschocolade voor volgend jaar besteld, zoeken we binnenkort de wintercollectie babykleding voor 2018 uit en inderdaad...... de winkel is nu echt in kerstsfeer gebracht.
Dat lijkt wel vroeg, maar toch, over vier weken is het sinterklaas en voor die tijd verkopen wij de meeste winterdecoratie.

Muizenoverlast.
Ik vind het elk jaar weer een hele gezellige tijd in de winkel. Zaterdag eerst Sint Maarten, dan hup Sint in het land, kerst erachteraan en voor je het weet zit je een beetje katerig op nieuwjaarsdag naar het schansspringen te kijken. Maar eerst even genieten hoor.

Iedere dag heb ik wilde plannen om mooie dingen te maken voor de kerst. Erg ver kom ik helaas niet meestal. Maar vandaag toch een kerststerretje gehaakt. Je ziet ze veel voorbij komen op internet en je kunt er zo leuk mee decoreren.

Ik gebruikte gewone rode katoen en haaknaald 2,5.

Toer 1: Haak 2 lossen, en haak 5 vasten in de 2e losse vanaf de haaknaald, sluit met een halve vaste.
Toer 2: Haak dan 3 vasten in iedere vaste en sluit met een halve vaste.
Toer 3: Je gaat nu 5 punten van de ster haken als volgt:
haak 5 lossen, haak 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, haak 1 half stokje in de volgende losse, 1 stokje in de volgende losse en 1 dubbel stokje in de volgende losse. Haak 1 halve vaste in de 3e vaste van de vorige toer. Doe dit 5 keer, zodat je 5 punten krijgt. Even afwerken en klaar!

5 lossen haken

Nu is 1 punt klaar

De punt vastzetten met een halve vaste en weer 5 lossen haken voor de volgende punt.

Klaar!

Versieren maar!

En als je je misschien afvraagt wat ik zo vroeg al heb ingepakt? Een pak Knor Familiegerechten, want dat was zo'n mooi rechthoekig doosje.

Fijne avond
Marie-Louise1 opmerking: