donderdag 11 juli 2013

Vakantieknutsels - macramé poppetje

De eerste vakantieweek is hier aangebroken en het is wel genieten hoor! Lekker rustig opstaan, geen dans- en muziekles om rekening mee te houden, geen topografie leren of spreekbeurten voorbereiden. Heerlijk!! We houden tijd over om ons te vervelen. En daarom maar weer eens rondgekeken op internet en ergens kwamen we kleine leuke poppetjes tegen. Ze lijken een beetje op gelukspoppetjes en doen het prima als sleutelhangertje.

 
We hebben er nu vier gemaakt. Je hebt alleen 2 draden katoen nodig en een kleine houten kraal.
1 Draad leg je dubbel, dan begin je bij de benen met een weitasknoop. Maak ongeveer acht knoopjes. De knoopdraad vormt nu de armpjes. Je schuift er een kraal bovenop en legt een knoopje zodat de kraal er niet afglijdt. De armpjes en beentjes knip je op maat en ook hier leg je een knoopje tegen het rafelen. Met een fijne zwarte stift teken je een gezichtje. Klaar!
  
De meiden vinden ze superleuk om te maken. Je hebt er in no-time een heel stel gemaakt. Ze kunnen ook als een soort gelukspoppetje op een ingepakt cadeautje geplakt worden, of gewoon aan je schooltas. Mogelijkheden te over. Veel macramé-plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten