zondag 16 december 2012

Ik wil wanten ........ breien

Tijdens het rondneuzen op internet kwam ik deze wanten tegen bij Wenche's hobbyblog. Het is een gratis patroon.


Mooi! Vooral dat mooie scandinavische paardje vind ik zo leuk. Die wil ik ook breien, maar hoe doe je dat, wanten breien, dat heb ik dus nog nooit gedaan.

Dus maar weer eens verder zoeken op internet en toen kwam ik een Nederlands patroon tegen voor Grolse wanten. Het tijdschrift Landleven heeft er in januari/februari 2008 een artikel over geschreven. Het patroon kun je nog steeds downloaden: Patroon Grolse wanten. Ik had nog wol in huis, dus vol goede moed begonnen. En verhip zeg, het lukte nog ook. Het lijkt best wel lastig, maar als je gewoon doet wat er staat merk je vanzelf dat het eigenlijk best logisch is.


 
Kijk, dit is de linkerwand.

 
En hier het artikel uit Landleven 2008. Ik had het blad nog in huis, want ik vind ze te leuk om weg te gooien.
 
En nu dus nog de rechterwand breien. Dat moet in spiegelschrift, maar eigenlijk is dat niet zo moeilijk, want je moet gewoon het patroon van links naar rechts lezen in plaats van van rechts naar links.

1 opmerking:

  1. Leuk!! Ik kom uit de Achterhoek en wij hadden deze altijd. Ik heb ze trouwens nog. Ooit, ik zeg ooit ga ik ze ook breien. Patroon had ik al van mijn moeder gekregen, want zij heef ter ook zoveel gamaakt.
    Succes met want 2!

    BeantwoordenVerwijderen