En kijk, we hebben zelfs logees; Sam en Julia (je weet wel, de muisjes van Het Muizenhuis ) zijn op visite en hebben een gezellig plekje gevonden in de boom.
En mochten jullie je hoofd al breken over het kersdiner, hier alvast een recept voor een heerlijk toetje, en niet te moeilijk (dat vind ik zelf altijd wel fijn, anders blijft er tenslotte geen tijd meer over om te breien)
TRIFLE
Het lekkerste is een trifle van vers seizoenfruit. Voor dit heerlijke kersttoetje kun je appel, kiwi, mandarijn, peer, ananas of meloen gebruiken. Neem daar een zelfgebakken taartbodem, custardvla en verse slagroom bij met gemalen amandelen en je hebt een heerlijk nagerecht.
Ingrediënten:
Taartbodem (3 tot 5 cm hoog)
Fruitjam (naar keuze)
Jamaica rum of likeur (cointreau)
Custardvla
Slagroom
Gemalen amandelen
Bereiden
1. Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Besmeer beide lagen met de fruitjam en plak de lagen weer op elkaar. Snijd vervolgends de taartbodem in blokjes van ongeveer 1,5 bij1,5 cm. Doe de blokjes in een ruime schaal en besprenkel de taartblokjes met een smaakje zoals rum of cointreau. Dek de schaal af en laat het een nacht in de koelkast rusten.
2. Het principe van een trifle is laagjes maken. Begin met de taart. Bedek de bodem van een diep glas hiermee. Dan gaat het fruit erop; lekker vers seizoensfruit, bijvoorbeeld in één kleur. Doe hier weer een laagje custardvla bovenop. Maak tenslotte een dikke room van slagroom. Mooi lobbig kloppen en eventueel wat vanillesuiker of citroenrasp toevoegen. De slagroom komt bovenop de custardvla. Bestrooi de slagroom met de gemalen amandelen en klaar is de trifle.
Tip: Je kunt de likeur ook vervangen door versgeperst sinasappelsap of fruitdrank.
Succes verzekerd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten