woensdag 15 september 2021

Gebreide sjaal nummer zoveel

Ik heb de smaak weer te pakken van het breien en haken. Nu we 's avonds weer wat eerder binnen zitten pak ik vanzelf de breipennen weer op. Zo rolde de afgelopen week deze sjaal van mijn pennen.


Een heerlijk eenvoudig patroon, heel goed voor de ontspanning. Ik kwam de sjaal tegen bij Flowermouse. Ze heeft de sjaal al 19 keer gebreid! Nou, dan heb ik nog wat te doen om dat record te breken.


De sjaal is driehoekig. Je begint met 3 steken en meerdert elke naald aan iedere kant 1 steek. Zo wordt het een mooie langgerekte driehoek.De steek die je gebruikt is een gewone boordsteek, 1 recht, 1 averecht, maar de rechte steek brei je gedraaid recht, dus eigenlijk 1 gedraaid recht, 1 averecht. En het mooie gaatachtige effect bereik je doordat je met 1 dunne pen breit (nr 3) en 1 dikke pen (nr 9). 

Het originele patroon is Duitstalig en vind je hier:

O ja, ik gebruikte 3 bolletjes Scheepjes Alpaca Rythm. De bolletjes wegen maar 25 gram, dus dit is een hele luchtige sjaal geworden en toch heel warm.


Fijne dag!
Marie-Louise

4 opmerkingen:

 1. O wow wat een mooie steek dat ga ik ff noteren lekker kleurtje zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze steek geeft een heel mooi effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem heel mooi. Maar je moet wel echt nadenken als je het doen bent, of niet? Dan is simpel recht eenvoudiger.

  Ik ben een "simpele breister. Ik kan nog geen ingewikkelde dingen breien.

  BeantwoordenVerwijderen