dinsdag 4 augustus 2020

Bergsokken

Goedemiddag allemaal, daar was ik weer, terug van weggeweest. Ik vind de zomermaanden best druk en dan komt er niet zoveel van bloggen (en ook niet van handwerken trouwens). Maar ik zag toch kans deze maand een paar sokken af te maken en die wil ik graag even showen.


Hier zit ik nog lekker te breien in de stralende zon. En weet je waarom ik ze bergsokken heb genoemd?


Als ik even opkeek van mijn werk was dit mijn uitzicht, bergen! We mochten namelijk een weekje in het vakantiehuis van vrienden logeren in Frankrijk. Heerlijk rustig en coronaproef.
Ik heb nog nooit sokken gebreid met zo'n fantastisch uitzicht en ook het weer was prachtig, dus alles zat mee.


Ik breide de sokken op naalden 2,5 mm.
Eerst 15 rondes 2r 2av voor de boord.
Dan 50 rondes in patroonsteek voor het been.
Het patroon wat ik gebruikte was 3 rondes 1r, 1av, gevolgd door 3 rondes 1av, 1r. En deze zes naalden steeds blijven herhalen.
Na het been breide ik de grote hiel, de kleine hiel en de hielspie. Bij de hielspie breide ik het patroon verder op de voorvoet. Na de hielspie breide ik tricotsteek voor de onderkant van de voet en het patroon op de bovenkant van de voet. Ik breide 50 rondes voordat ik aan de teen begon. De teen breide ik weer helemaal in tricotsteek. Eigenlijk een hele makkelijk sok dus. 

Hier nog even een close-up van de patroonsteek.
3 naalden 1r, 1av, gevolgd door 3 naalden 1av, 1r. Easypeasy!

Wil je het ook eens proberen, volg dan mijn uitgebreide uitleg onder het tabblad "uitleg sokken breien".

De wol verfde ik zelf met levensmiddelen kleurstof. Ook daar heb ik al eens een blogje aan gewijd. Het is heel leuk om te doen, dus wil je het proberen, HIER vind je de uitleg.

Nu heb ik niet alleen maar gebreid in Frankrijk hoor, er bleef ook nog tijd over om te wandelen. En wat een bloemenpracht daar in de bergen, echt supermooi! Dus hierbij nog een paar foto's, gewoon omdat ik zo genoten heb.

Zie je de bieslook bloeien, dicht bij het water? Ik wist het niet, maar bieslook houdt dus erg van water, geen wonder dat mijn bieslook iedere keer weer verdwijnt uit mijn droge kruidentuintje.








Wie weet, volgend jaar weer?

Fijne dag iedereen!
Marie-Louise








5 opmerkingen:

 1. Ik vermoedde al dat je even lekker vrij was, wat een bof dat je Coronaproof op vakantie kon. Prachtig uitzicht, prachtige natuur, en je hebt hele leuke sokken gebreid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, het was heerlijk om even helemaal weg te zijn, maar thuis is ook weer fijn!

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sokken heb je gebreid en in een prachtige omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen