zondag 9 augustus 2020

Courgettesoep met munt en knoflook

Het is warm, erg warm en dat kan je duidelijk zien in de moestuin. De planten hebben het best moeilijk in die blakerende zon, behalve de courgettes, die groeien fluitend verder. Ik plantte zes courgetteplanten in het begin van het seizoen en jawel hoor, ze blijven maar courgettes produceren. Ik gebruik er een paar door de macaroni en de groentesoep en probeer de rest links en rechts weg te geven. Maar dan nog, het blijft een oneindige stroom courgettes. Ik ben dan ook altijd op zoek naar leuke recepten waar je weer zo'n vermaledijde courgette in kan verwerken. 

Dit keer kwam dochter1 met een goed idee op de proppen. We hadden een tijd geleden in een klein restaurant een heerlijk soepje gegeten met munt en knoflook. En vandaag hebben we dat verwerkt in een courgettesoep. De smaak was heerlijk en met dit warme weer geeft de munt ook een extra frisse twist aan je soepie.

Dit heb je nodig:
2 courgettes in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook (of meer mag ook)
1 liter groentebouillon (van bouillonblokjes)
bosje munt, fijngehakt (ongeveer 4 eetlepels in totaal)
3 flinke eetlepels Griekse yoghurt.

En zo maakten wij de soep:

Doe een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui glazig, samen met de knoflook. Voeg dan de courgetteblokjes toe en bak nog even mee. Giet er vervolgens 1 liter bouillon bij (de courgetteblokjes moeten net onder staan). Breng het aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Proef dan even of de courgetteblokjes zacht zijn. Dan mag de staafmixer erop en maak je er een mooie gladde soep van. Nu moet je de soep nog op smaak maken. Wij deden er wat peper in, wat Griekse yoghurt om het een beetje fris te maken. Ook vonden we het nog iets te flauw, dus ging er nog een bouillonblokje bij en nog een extra teentje knoflook. Als laatste roerden we er de gehakte munt doorheen. We vonden het unaniem een heerlijk soepje. 

Eet smakelijk!
Marie-Louise

PS: Heb jij ook zoveel courgettes? Je kan er ook heerlijk courgette-zoetzuur van maken. Het recept vind je HIER op mijn blog.

3 opmerkingen:

  1. Dat klinkt lekker. Ik heb nog één courgette liggen, dus dat wordt een halve portie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De soep was lekker. Ik voegde nog wat worteltjes toe die op moesten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen dat je het geprobeerd hebt. Zo'n soepje, daar kan je lekker mee variëren natuurlijk. Met wortels lijkt me ook een prima combinatie.

      Verwijderen