zondag 4 november 2018

Stoere gebreide sjaal in ribbelsteek

Het wordt weer kouder op de fiets 's ochtends en omdat de dochters elke dag 20 kilometer moeten fietsen (10 heen en 10 terug) konden ze wel een lekker sjaaltje gebruiken.

Dochter 1 wilde een stoere, warme sjaal en koos lekker zacht, dik garen, goed voor breinaald nr. 7. Dus dat schoot lekker op. Als breisteek wilde ze een gewone ribbelsteek; alle naalden recht. Makkelijker kon niet en zo zat ik deze week heerlijk te breien. Gedachten op nul, blik op oneindig en breien maar. Ik hoefde niks ingewikkeld te tellen, meerderen of minderen. Best lekker af en toe.

En de sjaal was dus in een ommezien klaar. Vandaag de draadjes weggewerkt en op de foto gezet.


Ik gebruikte 2,5 bol wol van 100 gram en breinaalden nummer 7.
Ik zette 40 steken op. Voor een mooie kantsteek haalde ik de eerste steek van iedere naald averecht af. De laatste steek van iedere naald breide ik recht. En dan maar gewoon recht breien, net zolang tot je dochter roept: "Ja, zo is ie lang genoeg mam, stop maar!".

Een heerlijk zen werkje dit keer.


Ik vond de wol zo lekker zacht, ook heel geschikt om een mooi woonplaid van te breien, of een kussen. Maar zoals gewoonlijk heb ik meer ideeën in mijn hoofd dan uren in de dag.

Fijne dag!
Marie-Louise

Dit vind je misschien ook leuk:3 opmerkingen:

 1. Dat simpel zo mooi kan zijn. Heerlijk om dubbel om te slaan als een soort col. Jouw dochter is vast blij met haar sjaal. Welk garen heb je voor deze sjaal gebruikt?

  Fijne zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het garen heb ik gekocht bij Zeeman. Het heet geloof ik Julia. 20% wol, verder Acryl. Ik vind meer wol zelf fijner, maar mijn dochter kan niet zo goed tegen teveel wol. Kriebelen!

   Verwijderen
 2. Geweldig mooi in zijn eenvoud deze sjaal.
  Leuk gemaakt!
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen