woensdag 31 oktober 2018

Rare snuiters op mijn blog

Even een vraagje tussendoor vandaag, niks creatieverigs, maar iets over vreemde vogels tussen je bezoekers op je blog.

Ik mag graag even kijken wie mijn blog allemaal bezoeken. Het valt me dan op dat je werkelijk uit allerlei landen bezoekers krijgt en via allerlei sites. Maar soms zitten er rare snuiters bij. Zo krijg ik vandaag op verschillende blogberichtjes hetzelfde vage commentaar. Eigenlijk een nietszeggend iets over mijn blog in niet helemaal correct Engels. Op verschillende blogjes wordt steeds met exact dezelfde zin gereageerd. Ik denk dan: snap ik dit? Wat wil die persoon?
Zo krijg ik soms ook bezoekers van hele vage sites. Mocht je dan eens op het webadres van zo'n site klikken, kom je op sites terecht waar je alleen even snel tussen je oogwimpers door naar durft te kijken, of beter helemaal niet. (Als u begrijpt wat ik bedoel).
En dan heb je ook nog het fenomeen dat je bezoekersaantal ineens enorm stijgt, zeg maar met zo'n 150 stuks tegelijk. Maar dat is dan meestal iets onduidelijks uit Rusland of Amerika. Wat proberen die nu eigenlijk te doen op mijn blog?

Hebben jullie medebloggers dat nu ook? En weten jullie er altijd raad mee. Die vage reacties, laten jullie die staan, of verwijderen jullie die. Ik ben benieuwd!

Fijne dag!
Marie-Louise

PS: Ik ben voor de verandering weer eens appelmoes aan het maken, het wil wat, al dat fruit, ik heb het er maar druk mee.

14 opmerkingen:

 1. Ja!!!!
  Heb ik ook, op elk bericht een zelfde reactie, in het Engels, door iemand met een niet Nederlandse naar.
  Ik heb ze toevallig vandaag verwijderd.
  Mijn blog staat op automatisch vertalen, de reactie is zoiets als " Ik bezoek je blog elke dag, veel mooie dingen, ga zo door, ik kom vaker".....?
  Maar het is echt elke keer hetzelfde en ze staan ook niet tussen mijn volgers, dus ik vind het best raar.
  Ik kijk niet vaak wie mijn blog verder bezoekt, dus van de vage bezoekers, met, laten we zeggen, andere hobby's dan knutselen (als je begrijpt wat ik bedoel) weet ik niks van.
  Als ik, via mijn telefoon, jou blog bezoek, kom ik niks geks tegen, misschien stelt dat wat gerust?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik heb ze af en toe. En soms ook met Arabische tekst. Ik verwijder ze meteen, want ik heb er een rot gevoel bij. De sites heb ik nog nooit bezocht, ga ik ook maar niet doen, als ik lees wat je te zien krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik ben dus niet de enige. Ik ga de reacties ook maar even verwijderen.

   Verwijderen
 3. Ik had er een jaar terug nogal wat last van, kon ze toen verwijderen en daarna bleef het weg. Vandaag weer bezoek gekregen, en vreemd genoeg kan ik nu de reactie niet verwijderen. Ik hoop maar dat niemand van de lezers het aanklikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze ook. Als ik zoiets zie verwijder ik het meteen. Kijk niet eens wie er achter zit. Vind het zo raar en heb geen idee waarom iemand zoiets doet. Tijd teveel denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zou ze blokkeren en verwijderen gr. emi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meteen verwijderen. Het is spam. Mensen proberen via andermans blog om bezoekersaantallen te vergroten. Meestal wordt je doorgelinkt naar sites waar je niet op wil zitten. Dus ik wis buitenlandse reacties altijd meteen. (tenzij ze persoonlijk zijn, en leuk ;)

  Wat betreft de grote aantallen buitenlandse views dat is hetzelfde. Het gebeurt automatisch en men hoopt dat jij ook op die site gaat kijken en zo vergroten ze hun aantallen pageviews.

  Dat laatste is niet echt schadelijk maar vertekent wel je statistieken.

  't Is wat he, bloggen. :))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, al doende leert men. Ik heb de reacties ondertussen verwijderd. Dank voor je advies.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zooo, nou je bent niet de enige! Ik heb ook net weer een hele ris van dat soort reacties als spam verwijderd... Het is echt irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik herken het, ga meteen doen wat Clarien zegt
  Goed dat jij er een blogje aan wijde
  Groetjes Anita en mmmm lekker zelfgemaakte appelmoes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, vaak is het spam en dat verwijder ik dan. De grote bezoekersaantallen uit het buitenland kunnen soms kloppen omdat ik ook al eens een linkje plaats bij Amerikaanse linkparties. MAar als het van een website komt, waar ik nog nooit van gehoord heb, dan negeer ik dat gewoon. Dan denk ik: 'Bedankt voor het aantal views, maar je krijgt lekker niks terug!' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wel eerst als spam aanklikken en als ze onder spam staan, dan pas verwijderen. Dan weet blogspot dat het spam is en mss kunnen ze het dat direct als spam verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen