woensdag 3 oktober 2018

Ovenwanten maken

Met het nogal herfstige weer van afgelopen dagen kom je vanzelf weer in de "ik maak het wel even zelf" stemming. Het was toch geen weer om naar buiten te gaan. Dus toen de dochters begonnen te klagen over de ovenwanten (ze waren niet echt dik genoeg, dus je brandde je gewoon je vingers als je niet uitkeek) ging ik op zoek naar een patroon om ze zelf te maken.

Ik werd geïnspireerd door deze ovenwant-tutorial van Kamiel & Odille. Heel duidelijke uitleg, maar omdat ik te snel wilde deed ik toch alles bij de eerste ovenwant verkeerd, de tweede ging al een stuk gemakkelijker.


Ik verzamelde allemaal restanten die ik nog in huis had. De oude ovenwant gebruikte ik om een patroon te tekenen. Twee stukken van een oude spijkerbroek voor de buitenkant, leuk geruit stofje voor de binnenkant en wat stukjes vlies en molton voor de vulling en ik kon beginnen..

Alles werd op maat geknipt.

De vulling naaide ik tegen de binnenkant aan.


De buitenkant naaide ik apart. Denk er vooral ook aan om hier het ophanglusje mee te naaien.

Vervolgens schoof ik de binnenwant in de buitenwant en vouwde de voering nog een randje om en naaide dit vast. Zo heb je de onderkant gelijk mooi afgewerkt. 

Ik benweer blij met het resultaat en vind het ook altijd weer leuk als ik wat nieuws kan maken van allemaal restanten. Goed voor het milieu en je portemonnee.

Hier schijnt de zon ondertussen weer.

Fijne dag!
Marie-Louise

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee. Net als jij houd ik ervan om zoiets creatiefs te maken met wat er al in huis is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee en het ziet er nog leuk uit ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dat euvel van te dunne ovenwanten.
  Wat gebruik je als tussenlaag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er een laagje molton tussen gedaan en van die vulling die je in een quilt doet. Maar achteraf had het nog wel iets dikker gemogen. Of misschien bestaat er wel iets wat de warmte beter tegenhoud.

   Verwijderen