dinsdag 27 maart 2018

South Bay Sjaal met hindernissen


Hij is af, de South Bay Sjaal! 

En ik vond het heel leuk om te doen, nou ja, tot het laatste eindje dan. Ik had namelijk net te weinig garen, een meter of drie meer en ik had het gered. Nu redde ik het dus net niet. En omdat aan de onderste rand van die schulpjes zitten moest ik twee toeren uithalen om te eindigen met zo'n complete schulprand. Nu is uithalen meestal geen probleem, maar met dit mohair garen was het andere koek. Het bleef maar in elkaar haken. Echt hopeloos. Dus vooral kalm en rustig blijven. Pfff. Het duurde bijna twee uur. Maar toen was de sjaal toch eindelijk klaar. Ik ben blij met het resultaat. Mooi luchtig en toch warm. Ik heb ook nog een soort warmrode kleur mohair. Misschien dat ik er nog eentje maak. Dat haken is zo lekker makkelijk en snel, heerlijk ontspannen.


Kijk, en de zon schijnt hier ook eindelijk eens een keertje. Jippie!Ik gebruikte 3 bolletjes Rowan Kidsilk Haze (25 gram / 210 m) en haaknaald 4.
En voor wie het ook wil proberen hierbij nogmaals het patroon:


Zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Fijne dag!
Marie-Louise


Geplaatst op:
creadienstag.de
handmadeontuesday.blogspot.nl
dienstagsdinge.blogspot.nl
haekelline.blogspot.nl

6 opmerkingen:

 1. richtig kuschelig und warm sieht das Tuch aus

  lg gabi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die ziet er heerlijk warm en toch luchtig uit, daar zul je veel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg! Zonde als het niet uitkomt met het garen, ik ken de frustratie! Maar de omslagdoek ziet er echt prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie sjaal en vooral ook het materiaal. Het geeft een hele luchtige uitstraling. Ik heb hem ook gehaakt, maar dan met heel ander garen. Jammer dat je net tekort kwam, maar zo kan het ook. En dat uittrekken ken ik... o, wat een akelig geduldwerkje is dat!

  BeantwoordenVerwijderen