donderdag 29 maart 2018

Knutselaanval

Of het nu door het druilerige weer kwam of door wat anders, maar mijn kinderen hadden gisteren ineens een knutselaanval. Nu ze zo'n beetje volwassen, dan wel puber zijn, komt dat niet zo vaak meer voor. Maar gisteren hadden zoon en dochter bedacht dat ze met behulp van een schoenendoos in een half uur tijd "iets" moesten knutselen. Dus er werd gezocht op internet naar inspiratie en daarna werd er koortsachtig met lijm, crêpepapier, satéprikkers en knijpers gefreubeld. Eigenlijk was het wel weer ouderwets gezellig!

En na een half uur werden de resultaten onthuld. Zoon maakte een soort kijkdoos-thuisbioscoop met stoeltjes en rode schuifgordijntjes. Het bioscoopscherm was zijn mobiele telefoon waarop een heuse film afspeelde. Dus bij gebrek aan bioscoopgeld kan je nu thuis toch een echte bioscoop-ervaring hebben. Viel wel wat lastig te fotograferen helaas.

Dochter ging voor het tafelvoetbalspel. En dat lukte best wel goed.

De satéprikkers kunnen schuiven zoals bij een echt voetbalspel.

De knijpers dienen als poppetjes.

Het idee was supersimpel, maar het werkt verrassend goed.
Ik vond het heel leuk hoe je met eenvoudige materialen toch zoiets kunt maken.

Dus als het met pasen prutweer is en de verveling toeslaat, schrijf dan een knutselwedstrijd uit. Wij vonden het heel erg leuk. Vooral de door henzelf opgelegde tijdsdruk, waardoor iedereen koortsachtig door het huis rende op zoek naar de juiste materialen.

Nu alleen nog even mijn schaar en plakbandautomaat terugvinden, want die zijn op magische wijze verdwenen.

Fijne dag!
Marie-Louise

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk als je ziet dat jouw creatieve gen blijkbaar aan hen is doorgegeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ze dan ook nog willen leren breien zou het helemaal perfect zijn!

    BeantwoordenVerwijderen