dinsdag 16 januari 2018

Zelf sokken breien? Best wel gevaarlijk!Zo de eerste sok is af. Ik ben er blij mee. 

Maar sinds gisteren ben ik er ook achter dat sokken breien niet zonder gevaar is. Ik zat namelijk lekker te breien op een laag krukje bij de salontafel, laat ik per ongeluk mijn breiwerkje vallen.


Dit werkje, met die lekkere korte metalen pennetjes. En in een reflex klap ik mijn benen bij elkaar om het breiwerkje op te vangen. Helaas voor mij viel het breiwerkje net iets harder dan ik dacht en het kwam tussen mijn benen terecht die ik vervolgens dichtklapte. Je raad het al. Zat er zo'n akelig breipennetje in mijn been! Au!


Deze dus, 1 cm diep in mijn been. Ik schrok me natuurlijk het apelazarus. Snel de pen eruit getrokken. Bloedde als een rund. Maar verder viel het allemaal wel mee. Het stopte snel en toen maar een pleister erop. Achteraf heb ik er nog hard om gelachen, maar ik bekijk mijn breipennen nu met andere ogen.

Dus mocht je nog breien vandaag, wees voorzichtig!

Fijne dag!
Marie-Louise

4 opmerkingen:

 1. Tjonge, het zal je gebeuren! Ja, ik begrijp de reflex die je maakte met je benen, je verwacht toch ook niet dat zo'n breipennetje echt door je velletje prikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat had ik inderdaad niet verwacht! Ze gaan makkelijker door je vel heen dan ik dacht.

   Verwijderen
 2. O jee!!!! Breipriemen zijn dus echte moordwapens hé :-)
  Achteraf grappig, maar moet toch pijnlijk geweest zijn!
  Meestal zeg ik altijd 'Voorzichtig hé" tegen man en dochter als ze het verkeer in gaan, maar nu zal ik dat ook tegen jou zeggen als je gaat breien :-)
  Voorzichtig hé,
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar zit wel een zekere waarheid in, als ik nu mijn breiwerk oppak ben ik inderdaad toch wel wat voorzichtiger.

  BeantwoordenVerwijderen