dinsdag 31 oktober 2017

Kipkerie-salade uit eigen keuken met bonussoepje

Dit weekend hadden we ineens erge trek in patat en zodoende bleef de geplande kipfilet in de koelkast liggen. Dat is toch zonde, dus ik besloot er snel iets anders van te maken dan kip met prut en rijst (zoals ze dat hier noemen en ze zijn er niet zo dol op, maar je het is zo makkelijk af en toe).

Het werd kipkerrie-salade, en wel als volgt:

Als eerste moet je het kipfiletje even gaarkoken. Zet het filetje onder water en doe er een kippenbouillontablet bij. Laat het trekken op een laag vuur tot de kipfilet gaar is. Dan uit het pannetje halen en af laten koelen.


Men neme vervolgens:
Zure uitjes, ongeveer 1/3 potje
Klein blikje ananas
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kerrie
snufje zout
Kipfilet

Snijdt alle grote onderdelen in hapklare brokjes.
Meng alles samen in een leuke schaal. Even proeven en naar smaak meer kerrie, zout en evt. zure uitjes toevoegen. Het is gewoon een beetje aangokken tot je het lekker vind.


Eet smakelijk!

En toen bleef daar het pannetje achter met de kippenbouillon. Toch wel weer zonde om weg te gooien, want we gooien al veel te veel eten weg. In de groentenla van de koelkast trof ik nog enkele vergeten groenten aan (snackpaprika, 2 worteltjes, 2 champignongs, 1 ui, 1/2 spaanse peper en een stukje courgette). Die heb ik allemaal fijngesneden en in de bouillon gedaan. Dat heb ik een beetje laten sudderen tot de groentes gaar waren, en toen hadden we toch nog een heel lekker soepie als bonus.

Al met al een geslaagde poging om verspilling tegen te gaan.

Fijne dag,
Marie-Louise


Geen opmerkingen:

Een reactie posten