donderdag 7 augustus 2014

Vierkante omslagdoek op een rondbreinaald

Zeg, doe je eigenlijk nog wel eens iets, we lezen niks nieuws op je blog. Saai hoor.

Ja, ja, druk, druk, je kent het wel. Maar wel gezellig druk hoor. Het is prachtig weer en we genieten enorm van de vakantie hier.


K3 (kip 1, 2 en 3) moeten verzorgd worden en het hok moest in de lijnolie gezet worden (die lijnolie haalde ik bij de molen in Roderwolde, echt een hele leuke en  mooie molen om te bekijken:Pluisje, onze superlieve, maar erg incontinente cavia, was uit zijn hok gegroeid. Hij bivakkeerde nog steeds in het hok van onze iets minder aardige hamster (die is al een tijdje in de hemel). Dus moesten we op zoek naar een nieuw hok. En hij heeft een mooie villa gekregen.


Om iets gezonder (lees, minder zwaar) te worden, moesten we ook meer gaan fietsen, maar niet te snel en alleen bij mooi weer en weinig wind. Zo houd je nog tijd over om om je heen te kijken en dan zie je nog eens iets. Deze lepelaars bijvoorbeeld. Die had ik nog nooit in het echt gezien.


Kijk, echte lepelaars, hier in de Onlanden.En ons minivijvertje moest uitgedund worden, want die vijverplanten groeien echt als gekken. Zie je kikker trouwens? Mooi zoekplaatje (en niet stiekem naar beneden kijken).
Inderdaad, precies in het midden van de foto.

En als al het werk gedaan is kan er natuurlijk gebreid worden. Dit jaar gingen we twee weekjes naar Denemarken en natuurlijk moest ik iedere breiwinkel in die we tegenkwamen. (Na drie breiwinkels vond de rest van de familie het helaas wel weer welletjes).

Het eerste werkstuk is af, een vierkante sjaal gebreid op de rondbreinaald.


Je begint met vier steken op je rondbreinaald, dat is een heel gefriemel, en dan meerder je in elke "hoek" twee steken (dat zijn de omslagen). Zo wordt je sjaal al snel groter. Je blijft maar breien en breien, het wordt een soort van enorme zak op je rondbreinaald.


Het vordert langzaam maar zeker. Ik gebruikte sokkenwol die van kleur verloopt. In totaal heb ik 5 bollen verbruikt.


Stug doorbreien, want het wordt wel een beetje saai na verloop van tijd. En dan nog een rand eromheen haken.


En ja hoor, Hij is af! Heerlijk moment altijd, en snel op naar het volgende Deense breiwerk. Maar eerst mag ik voor een klant uit de winkel twee zachte wollen sjaals breien, dus dat heeft nu even voorrang.

Fijne avond, lekker genieten van het mooie weer!1 opmerking: