donderdag 19 juli 2012

Brooddeeg; eerste hulp bij regenachtig weer


Ik heb maar weer eens een "gouwe ouwe" van stal gehaald, brooddeeg figuurtjes maken.
De dames hadden het nog nooit gedaan en vonden het erg leuk; dat je deeg als een soort klei kunt gebruiken en dat het dan ook nog zo hard wordt in de oven, weer wat nieuws geleerd.

We gebruikten koekstekertjes, knopen met relief, prikkertjes en een knoflookpers voor het versieren en maakten hangertjes, diertjes en appeltjes.





Ik gebruikte het volgende recept:

2 kopjes bloem
1 kopje zout
3/4 kopje water

Als het te droog is nog iets water toevoegen
of als het te plakkerig is nog wat bloem toevoegen.

Dit is een prima deegje om mee te kleien.

Daarna moet het nog drogen in de oven.
Per 1/2 cm dikte reken je 1 uur bij 75oC en 1/2 uur bij 100oC. Hoe dikker, hoe langer het in de oven moet. Dit moet je gewoon een beetje proberen. Lukt altijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten